Bland vand, salt og gær, og sørg for, at alle ingredienserne er opløst.
Tilsæt først nu olien til vandet.
Arbejd langsomt melet ind i vandet (ikke det hele på én gang).
Ælt den resulterende dej i 10-15 minutter, hvilket er trættende, men meget vigtigt for det endelige resultat.
Lad dejen fermentere ved stuetemperatur i 23 timer (hævning). Træk og fold dejen hver 4.-8. time. (Jo mere regelmæssigt og omhyggeligt du gør dette, jo bedre bliver resultatet).
Efter 23 timer skal dejen være dejlig elastisk og skinnende. Form den nu til 3 lange ciabattabrød. Læg forsigtigt brødene på bagepapir, og lad dem hæve en sidste time (efterhævning). Lidt mel og gryn hjælper dig med at arbejde med dejen, men brug ikke for meget!
Forvarm ovnen, inklusive bagepladen, til 250 °C over-/undervarme i ca. 30 minutter.
Træk derefter forsigtigt bagepapiret med brødene over på den varme bageplade, og sæt det i ovnen. Hæld samtidig en kop med 100 ml vand i bunden af ovnen. Det sikrer en god skorpe.