Kom melet i en stor skål, og bland det med gærblandingen. Ælt den resulterende dej (i hånden eller i en foodprocessor), indtil den er glat. Det kan tage 10 minutter.
Drys lidt mel over dejen, og dæk den til med et fugtigt klæde. Lad den hvile, indtil den har fordoblet sin volumen. Afhængigt af gæren kan det tage 1-2,5 timer.
Ælt nu forsigtigt den hævede dej igen med melede hænder.
Forvarm ovnen til 200 °C med varmluft.
Bred dejen ud med olierede hænder på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal være ca. 2 cm høj.
Pynt nu dejen med de forberedte ingredienser til topping. Drys til sidst med 1 teskefuld groft havsalt, og lad dejen hæve i yderligere 20-30 minutter.
Bag derefter focacciaen i ovnen på midterste rille.
Efter ca. 15 minutter hældes olivenolien over focacciaen, og den bages i yderligere 10 minutter.
Hvis brødet er lidt for blegt efter bagetiden, kan du bruge den øverste varmefunktion til at brune det lidt mere.