Læg durumhvedegrynene i en bunke på en arbejdsflade. Lav en fordybning i midten, og tilsæt lidt vand og salt. Begynd at ælte, og arbejd gradvist resten af vandet ind, indtil du har en glat og elastisk dej. Hvis dejen stadig er for hård, skal du tilsætte vand dråbe for dråbe (virkelig dråbe for dråbe), indtil konsistensen er glat og elastisk, men ikke længere klistret.
Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 60 minutter.
Efter hviletiden skærer du et stykke på størrelse med et æg ud af dejen og former det til en fingertyk rulle.
Skær rullen i stykker på 1-2 cm, der ligner små puder.
Placer den afrundede ende af kniven øverst på en pude, vip kniven i en vinkel på 30°, og træk kniven mod dig.
Tag derefter den resulterende nudel, læg den på din pegefinger, og vend den om, så den ru side er øverst. Træk ikke for hårdt i kanterne, når du vender den, så den side, der lige er blevet ru, ikke bliver glat igen.
Læg orecchiettaen til tørre på bagepapir, og begynd på den næste.