Varm 200 ml vand op til ca. 80 °C, og bring det i kog. Tilsæt 200 g pecorino til den varme vand, og rør basen sammen med en piskeris. Dæk blandingen til, og lad den køle helt af i en skål.
Til parmesancrisp
Riv 200 g parmesan fint, og læg små portioner på 10 g hver på en bageplade beklædt med bagepapir. Kog jævnt, og sæt det i en ovn, der er opvarmet til 160 °C over/under. Bag chipsene i 15 - 20 minutter, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
Til pizza
Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
Form en kugle af dejen til en pizza.
Tilsæt 80-100 g Crema di Pecorino jævnt på toppen. Den skal have stuetemperatur.
Server 50 g gorgonzola og 50 g mozzarella fior di latte på pizzaerne.
Smør den færdige pizza med lidt ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
For at få en bedre madlavningsoplevelse bør pizzaen serveres i ovnen med en frisk form. Når ovnens værdi er nået, bør pizzaen være klar efter 3-4 minutter.
Afslut pizzaposen med de friterede olivenchips, et par slags peberfrugter og den anden tørre olivenolie.