Sigt melet i en bunke på arbejdsfladen. Lav en fordybning i melet med hånden eller en ske, og tilsæt olie, gær opløst i lidt vand og en knivspids salt.
Ælt dejen godt igennem, og form en glat kugle. Læg kuglen i en skål, dæk den til med et klæde, og lad den hæve i en til to timer.
Påfyldningen
Forbered fyldet ved at halvere oliven og cherrytomater og skære mozzarella, squash og soltørrede tomater i fine tern. Bland det hele i en stor skål sammen med tomatpuré, pinjekerner, parmesan og basilikum.
Form og bag strombolien
Når dejen har hvilet, tager du den op af skålen, ælter den igen i et par minutter og deler den i fire dele.
Brug håndfladerne til at forme hvert stykke dej til et rektangel, der måler ca. 17 x 24 cm.
Fordel fyldet over wienerbrødet. Efterlad en kant på ca. 6 cm hele vejen rundt.
Skær nu dejen hver 2. cm fra kanten til fyldet.
Fold nu dejstrimlerne over fyldet, og lad rullen hæve i yderligere 20 minutter tildækket med et fugtigt klæde.
Bag strombolierne i en forvarmet ovn ved 200 °C i 25-30 minutter, til de er gyldenbrune.