Ælt tålmodigt mel og æg sammen til en glat, elastisk pastadej. Pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i en time.
Mens dejen hviler, skal du forberede fyldet. Hak parmaskinke og parmesan groft, og blend derefter de to ingredienser i en blender til en fin pasta.
Rul derefter dejen meget tyndt ud på en let melet arbejdsflade. En tykkelse på 2 mm er ideel.
Brug nu kagerullen eller en kniv til at skære små firkanter ud med en kantlængde på 4 cm.
Læg lidt under en halv teskefuld fyld i midten af hver firkant.
Fold derefter hver af firkanterne diagonalt, så der dannes en trekant. Tryk kanterne godt sammen, og vikl enderne rundt om pegefingeren. Det giver den typiske tortellini-form. Du kan se præcis, hvordan du gør det igen på billederne nedenfor.
Kog tortellini i kogende, rigeligt saltet vand, indtil de flyder op til toppen. Det tager normalt 2-3 minutter.