Pil hvidløgsfeddet, pres det let, og svits det forsigtigt i den varme oliven i en gryde. Efter 1-2 minutter tilsættes basilikum og oregano, og det hele spædes op med passataen. Smag til med salt og peber. Lad saucen simre ved middel varme i 15 minutter. Tilsæt evt. et par teskefulde vand under kogningen for at holde saucen cremet.
Lad den friske ricotta dryppe af. Vask spinaten, og fjern eventuelle hårde stilke. Læg den dryppende våde spinat i en stor gryde, krydr med en knivspids salt, og lad den falde sammen ved middel varme. Hæld overskydende væske fra, lad grøntsagerne køle af, og pres den resterende væske ud.
Hak nu spinaten groft, og bland den med den afdryppede ricotta og 80 g revet parmesan. Smag til med salt, peber og revet muskatnød.
Forvarm ovnen til 190°C.
Læg pastapladerne ud, læg en skefuld fyld i enden af pastapladen, og rul den sammen på langs, så den danner en cannelloni. Pensl rullen med lidt vand. Gentag med de resterende pastaplader.
Hæld lidt af saucen i bunden af ovnfadet, og læg cannellonierne deri. Hæld resten af saucen over, og drys med den resterende parmesan.
Bag cannellonierne i ovnen i ca. 15 til 20 minutter, til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen, og lad dem hvile i 5 minutter inden servering.