Skræl græskarret, fjern kernerne, og skær det i 1 cm tykke skiver. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp let med olivenolie, salt dem, og sæt dem i en forvarmet ovn på 180° C. Bag i 30 minutter, indtil græskarret er blødt og begynder at karamellisere.
I mellemtiden vasker du courgetterne og skærer dem på langs i 0,5 cm tynde skiver. Steg dem derefter i lidt olivenolie på en grillpande eller en non-stick pande. Krydr let med salt.
Kog eventuelt lasagnepladerne i forvejen. Skær mozzarellaen i tynde skiver.
Når græskarret er færdigt, lægges lasagnen i lag i ovnfadet: Smør først lidt bechamel på bunden. Læg derefter et lag pasta, efterfulgt af et lag squash, dækket med en tredjedel af pestoen, bechamelen og mozzarellaen. Læg græskar og en tredjedel af pestoen, bechamelen og mozzarellaen på det næste lag pasta. Fordel resten af bechamelen, pestoen og mozzarellaen samt parmesanen over det sidste lag pasta.
Bag lasagnen i ovnen ved 180 °C i 30-40 minutter, indtil den er gyldenbrun og bobler i kanterne. Tag den ud af ovnen, lad den køle af i 10 minutter, og server den med frisk basilikum.