Pastaskole 1: Lav din egen maccheroni

Det vigtigste redskab til selv at lave maccheroni (og mange andre typer pasta) er en metalstang, der er ca. 30 cm lang og ca. 0,3 - 0,5 cm i diameter.

From Jens 3 Min Reading time

Gustini’s pastaskole

I år har vi besluttet at give vores kunder og læsere nogle tips til tilberedning af pasta. Nogle har måske allerede prøvet kræfter med hjemmelavet pasta. Andre har måske planlagt at gøre det i flere måneder eller endda år. Ikke flere undskyldninger vil blive accepteret. Hvis du stadig tænker: Jeg har ikke engang en pastamaskine – så lader vi det ikke ligge og starter med nogle opskrifter, hvor du ikke engang har brug for en pastamaskine eller en kagerulle. Alt, hvad du behøver, er durumhvedemel, vand og salt. Og lidt tid og tålmodighed. Hvis du inddrager din familie eller dine venner, kan du endda gøre det til en social begivenhed. Det kræver ikke megen koncentration – så der er masser af tid til quattro chiacchiere (bogstaveligt talt: fire samtaler).

ælte pastadej

Forberedelse af dejen

 

Pastadejen

Uanset hvilken pasta du vil lave selv, starter det hele med pastadejen. Nogle sværger til en ren dej lavet af durumhvedemel, vand og salt, mens andre gerne vil tilsætte æg til dejen for at give den en mere fyldig farve. Til maccheroni, som er en syditaliensk pastatype, anbefaler vi opskriften på pastadej uden æg i vores opskriftssamling. Under alle omstændigheder er durumhvedemel at foretrække frem for det bløde hvedemel, som er mere almindeligt i Tyskland. Beregn ca. 15 minutters æltetid plus 1 times hviletid i køleskabet til at forberede dejen.

Du kan bruge maccheronien med det samme eller forberede den aftenen før, lade den tørre natten over og så bruge den i madlavningen.

Formning af pastaen

Formning af pastaen

 

Lav din egen maccheroni

Det vigtigste redskab til selv at lave maccheroni (og mange andre typer pasta) er en metalstang, der er ca. 30 cm lang og ca. 0,3 – 0,5 cm i diameter. Du kan bruge tykke strikkepinde, købe en tynd metalstang i byggemarkedet (så glat som muligt) og save den til 30 cm eller bruge spisepinde (selv om disse normalt er tilspidsede, hvilket ikke er ideelt). Pindene fra byggemarkedet er normalt ca. 100 cm lange, så du kan lave tre og finde to hjælpere til forberedelsen.

Skær et stykke af dejen, og rul det til en tommelfingertyk rulle, der er ca. 15 cm lang. Skær stykker på ca. 0,5 cm i bredden af denne. Læg derefter pinden/strikkepinden på det lille stykke dej, fold dejen lidt om med tommelfingeren, hold pinden lidt fast med den svage hånd, og rul dejen rundt om pinden i fejende bevægelser fremad med den stærke hånd. Dejen vikles rundt om pinden og danner et rør. Pres ikke dejen for hårdt mod pinden, og rul den ikke for tyndt, for så kan du ikke få røret ned uden at deformere det. Træk derefter dejen af pinden, og begynd på den næste maccheroni.

Jeg synes nogle gange, at selv skriftlige beskrivelser er meget forvirrende, så derfor er der fotoinstruktioner. Desværre gik det så hurtigt med at lave listerne, at vi ikke kunne få et skarpt billede.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields