Aubergine med parmesan – opskrift fra Italien

Opskriftsidé til gæster: Melanzane alla parmigiana Vi har alle været der: Gæsterne har meldt deres ankomst – måske vegetarer – og du har ikke lyst til at bruge hele aftenen i køkkenet. Så har du brug for en opskrift, som enten er hurtig at tilberede, mens gæsterne får en aperitif, eller som du har forberedt […]

From Jens 3 Min Reading time

Opskriftsidé til gæster: Melanzane alla parmigiana

Vi har alle været der: Gæsterne har meldt deres ankomst – måske vegetarer – og du har ikke lyst til at bruge hele aftenen i køkkenet. Så har du brug for en opskrift, som enten er hurtig at tilberede, mens gæsterne får en aperitif, eller som du har forberedt på forhånd og bare skal varme op.
Jeg anbefaler aubergine med parmesan og mozzarella. Den er god at tilberede om morgenen og opbevare i køleskabet indtil om aftenen. Når gæsterne kommer, skal du bare sætte den tilbage i ovnen i 10 minutter, måske med en ciabatta.

Aubergine med parmesan og mozzarella

Aubergine med parmesan og mozzarella

Ingredienser til aubergine med parmesan

Ingredienserne rækker til 4-5 personer.

+ 4 store auberginer
+ mel til panering af auberginerne
+ solsikke- eller olivenolie
+ 1 pakke mozzarella di bufala
+ tynde skiver parmesanost
Til saucen
+ 700 g hakkede dåsetomater
+ 25 g smør
+ 2 mellemstore skalotteløg, finthakket
+ 2 g (½ tsk.) sukker
+ 1 meget lille tørret chilipeber
+ salt
+ frisk basilikum

Du skal også bruge et dørslag, en skål, en stor gryde, en kasserolle, køkkenrulle og en bradepande.

Forberedelse

Skær enderne af auberginerne, og skræl dem på langs, så du får tre mørke og tre lyse strimler. Det holder auberginerne i form. Skær derefter auberginerne i 4 cm tykke skiver.
Salt auberginerne på begge sider, og lad dem hvile i 1-2 timer i et dørslag. Saltet fjerner fugt fra auberginerne og også noget af deres bitre smag. Skyl derefter auberginerne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Kom lidt mel i en skål, og rul aubergineskiverne i det, til de er dækket af mel på begge sider.
Varm olien op på en pande, og steg aubergineskiverne i 3 minutter på hver side. Du kan vende dem med en gaffel.
Læg derefter skiverne i en skål beklædt med køkkenrulle. Papiret skal opsuge noget af olien.

Forbered saucen
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt de hakkede skalotteløg, og sauter dem i 3 minutter.
Tilsæt tomaterne, og kog dem i et par sekunder under omrøring. Tilsæt sukker, og rør igen. Tilsæt en knivspids salt, og rør igen.
Tilsæt chili (eller kværnet peber). Lad saucen simre i 20-30 minutter, så den reduceres lidt.
Tilsæt hakket basilikum.
Hæld et lag tomatsauce, der er 1 til 1½ cm tykt, i bageformen. Fordel aubergineskiverne jævnt i fadet.
Læg en skive parmesan på hver aubergineskive.
Skær mozzarellaen i ca. 1 cm tykke skiver, og læg dem oven på auberginerne.
Fordel resten af tomatsaucen over de enkelte aubergineskiver.
Forvarm ovnen til 190 °C (gasmark 5), og bag auberginerne i ca. 30 minutter. Hvis osten allerede er ved at blive brun, skal du slukke for ovnen inden.
Server enten straks med brød og rødvin eller dæk med alufolie og bag i ovnen i yderligere 10 minutter, hvis det er nødvendigt.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields