- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Brødskole med ciabatta-opskrift – italiensk brødklassiker
For os er ciabatta en af de italienske brødklassikere. Mange vil blive overraskede over at høre, at denne brødform stadig er ret ung: Det siges, at den først blev opfundet i 1982 af bageren Arnaldo Cavallari i Rovigno (Veneto). Han ønskede at udvikle et italiensk modstykke til den stadig mere populære baguette.

Table of contents
Ciabatta
For os er ciabatta en af de italienske brødklassikere. Mange vil blive overraskede over at høre, at denne brødform stadig er ret ung: Det siges, at den først blev opfundet i 1982 af bageren Arnaldo Cavallari i Rovigno (Veneto). Han ville udvikle et italiensk modstykke til den stadig mere populære baguette og testede samtidig med succes en ny type mel fra sin families mølle. Ciabatta var fra starten tænkt som brød til industriel produktion. Arnaldo Cavallari var i tråd med tiden, da ciabatta fandt vej til flere og flere husholdninger nord for Alperne med den stigende popularitet af middelhavskøkkenet og især det italienske køkken.
Ikke desto mindre kan du selv prøve at bage ciabatta derhjemme.

Forbered ciabattaen
Bag ciabatta
Vi brugte den italienske Biga-gærstarter igen, da vi bagte vores ciabattas. Du kan se, hvordan du tilbereder den her.
Til 4 ciabattas skal du bruge 330 g fint durumhvedemel, lidt rugmel (som brødene rulles i inden bagning), ca. 200-240 ml vand, ca. 8-10 g gær, en knivspids sukker og en knivspids salt.
Når bigaen har hvilet længe nok, tilsættes resten af melet, vandet og saltet, og der æltes, indtil der dannes en glat dej. Den får lov at hvile i yderligere 30 minutter.
Dejkuglen deles derefter i fire lige store dele og formes til brød. De hviler på en bageplade beklædt med bagepapir i yderligere 60-90 minutter og vendes derefter i rugmel. Forvarm ovnen til 250 °C, og bag brødene ved 250 °C og derefter ved 200 °C, indtil brødene er gyldenbrune og sprøde.
For at give ciabattaen en særlig smag kan du også tilføje tørrede tomater, oliven eller hakkede valnødder.

Ciabatta
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment