Ciabatta-opskrift med rosmarin, oliven og nødder

Italiensk brød Ciabatta Det italienske brød ciabatta har bogstaveligt talt været på alles læber siden slutningen af 1990’erne. Det er meget populært i Europa og USA, især som base for sandwiches på grund af sin form. I øvrigt er den bogstavelige oversættelse af hvedemelsbrødet “tøffel”, hvilket skyldes dets flade form. Det italienske brød kommer oprindeligt […]

From Jens 1 Min Reading time

Italiensk brød Ciabatta

Det italienske brød ciabatta har bogstaveligt talt været på alles læber siden slutningen af 1990’erne. Det er meget populært i Europa og USA, især som base for sandwiches på grund af sin form. I øvrigt er den bogstavelige oversættelse af hvedemelsbrødet “tøffel”, hvilket skyldes dets flade form. Det italienske brød kommer oprindeligt fra Ligurien, hvor det har en sprød skorpe og en blød dej. I andre regioner i Italien bages ciabatta også med en hårdere skorpe. I Rom smages det normalt til med olivenolie, salt og merian.

Ciabatta med soltørrede tomater

Ciabatta med soltørrede tomater

Ciabatta-opskrift

Som med mange andre opskrifter er grundlaget for en original italiensk ciabatta tid. Andre ingredienser er 1 kg hvedemel, 600 ml vand, 40 g frisk gær, 20 g salt og 50 ml olivenolie. Lækre variationer kan bages med andre ingredienser som rosmarin, oliven eller nødder. Sigt melet ned i en skål, og lav en lille fordybning, hvor vandet med den opløste gær hældes ned. Hulningen dækkes med mel, og der æltes en glat dej. Denne dej skal hæve så længe som muligt, indtil den er vokset betydeligt i størrelse. Salt og olivenolie tilsættes til denne dej, og den æltes derefter til en glat dej. Den deles i tre dele, som skal hæve, indtil de er fordoblet i volumen. Disse brød bages ved 210° i en varmluftsovn, indtil de har en gylden skorpe.

Ciabatta - et typisk italiensk brød

Ciabatta – et typisk italiensk brød

Hvis du ikke har så meget tid eller tålmodighed, kan du bestille færdigbagte ciabattas i vores butik, som kun skal bages derhjemme i et par minutter.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields