- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Ciabatta-opskrift med rosmarin, oliven og nødder
Italiensk brød Ciabatta Det italienske brød ciabatta har bogstaveligt talt været på alles læber siden slutningen af 1990’erne. Det er meget populært i Europa og USA, især som base for sandwiches på grund af sin form. I øvrigt er den bogstavelige oversættelse af hvedemelsbrødet “tøffel”, hvilket skyldes dets flade form. Det italienske brød kommer oprindeligt […]

Table of contents
Italiensk brød Ciabatta
Det italienske brød ciabatta har bogstaveligt talt været på alles læber siden slutningen af 1990’erne. Det er meget populært i Europa og USA, især som base for sandwiches på grund af sin form. I øvrigt er den bogstavelige oversættelse af hvedemelsbrødet “tøffel”, hvilket skyldes dets flade form. Det italienske brød kommer oprindeligt fra Ligurien, hvor det har en sprød skorpe og en blød dej. I andre regioner i Italien bages ciabatta også med en hårdere skorpe. I Rom smages det normalt til med olivenolie, salt og merian.

Ciabatta med soltørrede tomater
Ciabatta-opskrift
Som med mange andre opskrifter er grundlaget for en original italiensk ciabatta tid. Andre ingredienser er 1 kg hvedemel, 600 ml vand, 40 g frisk gær, 20 g salt og 50 ml olivenolie. Lækre variationer kan bages med andre ingredienser som rosmarin, oliven eller nødder. Sigt melet ned i en skål, og lav en lille fordybning, hvor vandet med den opløste gær hældes ned. Hulningen dækkes med mel, og der æltes en glat dej. Denne dej skal hæve så længe som muligt, indtil den er vokset betydeligt i størrelse. Salt og olivenolie tilsættes til denne dej, og den æltes derefter til en glat dej. Den deles i tre dele, som skal hæve, indtil de er fordoblet i volumen. Disse brød bages ved 210° i en varmluftsovn, indtil de har en gylden skorpe.

Ciabatta – et typisk italiensk brød
Hvis du ikke har så meget tid eller tålmodighed, kan du bestille færdigbagte ciabattas i vores butik, som kun skal bages derhjemme i et par minutter.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment