- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Citrontiramisu – opskrift med Easter Colomba
I påsken stiger lysten til lette forårskager. Hvis du skal have gæster, hvorfor så ikke servere påskekagen i form af en citrontiramisu? Den smager vidunderligt frisk og vil overraske alle, fordi den ser så smuk ud! I denne opskrift bruges en colomba , som skæres i skiver. Men du kan også erstatte denne kage med […]

I påsken stiger lysten til lette forårskager. Hvis du skal have gæster, hvorfor så ikke servere påskekagen i form af en citrontiramisu? Den smager vidunderligt frisk og vil overraske alle, fordi den ser så smuk ud!
I denne opskrift bruges en colomba , som skæres i skiver. Men du kan også erstatte denne kage med ladyfingers, som du kan lægge i lag i et klassisk ovnfad.
Vidste du det? Colomba-kagen er den italienske pendant til det tyske påskelam. Det er en let, luftig kage lavet af gærdej, bagt i form af en due.

Colomba-tiramisu med limoncello
Tilberedningstid: 60 minutter + min. 4 timers hviletid
Portioner: 6-8
Ingredienser Colomba Tiramisu
- 2 æg
- 100 g sukker
- 500 g mascarpone
- 20 ml limoncello
- 1 colomba, ca. 900 g
- 1 knivspids salt
- 4 espressoer
- 5 spsk flormelis
- Skal af en økologisk citron
- 10 blade mynte
Tilberedning af citrontiramisu
- Skil æggene ad.
- Pisk sukker og æggeblommer sammen i en stor skål, indtil sukkeret er helt opløst.
- Tilsæt nu mascarpone og limoncello til cremen, og rør, til den er glat.
- Pisk æggehviderne stive med en knivspids salt, og vend dem forsigtigt i mascarponecremen.
- Stil den færdige creme i køleskabet i 30 minutter.
- Skær Colomba-kagen på tværs i 3 lige store stykker.
- Blødgør hvert snit med lidt espresso.
- Smør halvdelen af cremen på bunden. Læg midterstykket ovenpå, og smør den anden halvdel af cremen på. Læg derefter låget på toppen.
- Pynt colomba-tiramisuen med citronskal og mynteblade, og drys med flormelis.
- Lad kagen hvile i køleskabet i mindst 4 timer. Den smager endnu bedre, hvis den får lov til at stå i køleskabet natten over.
Har du spørgsmål til denne opskrift på zirkon-tiramisu, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv en hurtig kommentar nedenfor!
Tiramisu trin for trin i billeder
Hvis du foretrækker den klassiske måde, kan du finde opskriften på italiensk tiramisu her.
Klassisk tiramisu
Om vinteren og ved juletid skal du absolut prøve en tiramisu med krydrede speculoos!
Spekulatius-tiramisu
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment