- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Crostata al Limone – Tærte med citron
Crostata al limone: Hurtig og nem opskrift på citrontærte med let creme og mørdej.

Table of contents
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Bland mel, en knivspids salt og det kolde smør i fine tern i en røremaskine, indtil du har en sandlignende konsistens.
- Step 2Ælt denne blanding på en arbejdsflade sammen med flormelis, citronskal og æggeblommer til en kompakt dej.
- Step 3Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
- Step 4Tag mørdejen ud efter at have hvilet i køleskabet, og rul den ud til bageformens størrelse, og form den, så den passer til formen. Skær det overskydende af.
- Step 5Rul den resterende dej ud igen, og skær den i 2 cm brede strimler. Disse vil udgøre det typiske crostata-gitter.
- Step 6Kom citronskallen i mælken i en gryde, og varm langsomt op. FORSIGTIG: må ikke koge!
- Step 7Pisk sukker og æggeblommer sammen i en skål, sigt mel og stivelse i, og rør godt.
- Step 8Tilsæt lidt varm mælk til sukker-æg-stivelsesblandingen, rør godt rundt, og hæld derefter blandingen tilbage i mælken. Fortsæt med at varme mælken op under omrøring, indtil den tykner som vaniljecreme. Dæk den til med husholdningsfilm, og lad den køle lidt af.
- Step 9Prik dejen i formen flere gange med en gaffel, og hæld cremen i kagen.
- Step 10Brug dejstrimlerne til at lave et gittermønster på kagen. Pensl dette gitter med det sammenpiskede æg.
- Step 11Bag kagen i en forvarmet ovn, dækket med aluminiumsfolie, ved 170 grader i 1 time.
- Step 12Lad den færdige kage køle helt af, og server den drysset med flormelis.
Har du spørgsmål til denne crostata al limone-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!
Crostata – italiensk kageklassiker
Det føles, som om enhver nonna i Italien bager crostata til sine børnebørn. Kagen er derfor forbundet med barndomsminder for næsten alle italienere og er en rigtig soul food, som ofte spises til morgenmad.
En crostata er dybest set den italienske version af en fransk tærte. Den har altid en mørdejsbund, som er smurt med syltetøj, frugtkompot, Nutella eller – som her – vaniljecreme. På toppen er der et gitter af dejstrimler, som gør crostataen umiskendelig.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment