Crostata al Limone – Tærte med citron

Crostata al limone: Hurtig og nem opskrift på citrontærte med let creme og mørdej.

From Jens 2 Min Reading time

Crostata al limone

Udskriv
7
Hurtig og nem opskrift på citrontærte med let creme og mørdej.
4
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 2 timer

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Bland mel, en knivspids salt og det kolde smør i fine tern i en røremaskine, indtil du har en sandlignende konsistens.
  2. Step 2
    Ælt denne blanding på en arbejdsflade sammen med flormelis, citronskal og æggeblommer til en kompakt dej.
  3. Step 3
    Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
  4. Step 4
    Tag mørdejen ud efter at have hvilet i køleskabet, og rul den ud til bageformens størrelse, og form den, så den passer til formen. Skær det overskydende af.
  5. Step 5
    Rul den resterende dej ud igen, og skær den i 2 cm brede strimler. Disse vil udgøre det typiske crostata-gitter.
  6. Step 6
    Kom citronskallen i mælken i en gryde, og varm langsomt op. FORSIGTIG: må ikke koge!
  7. Step 7
    Pisk sukker og æggeblommer sammen i en skål, sigt mel og stivelse i, og rør godt.
  8. Step 8
    Tilsæt lidt varm mælk til sukker-æg-stivelsesblandingen, rør godt rundt, og hæld derefter blandingen tilbage i mælken. Fortsæt med at varme mælken op under omrøring, indtil den tykner som vaniljecreme. Dæk den til med husholdningsfilm, og lad den køle lidt af.
  9. Step 9
    Prik dejen i formen flere gange med en gaffel, og hæld cremen i kagen.
  10. Step 10
    Brug dejstrimlerne til at lave et gittermønster på kagen. Pensl dette gitter med det sammenpiskede æg.
  11. Step 11
    Bag kagen i en forvarmet ovn, dækket med aluminiumsfolie, ved 170 grader i 1 time.
  12. Step 12
    Lad den færdige kage køle helt af, og server den drysset med flormelis.
Do you like the recipe?

Har du spørgsmål til denne crostata al limone-opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!

Crostata – italiensk kageklassiker

Det føles, som om enhver nonna i Italien bager crostata til sine børnebørn. Kagen er derfor forbundet med barndomsminder for næsten alle italienere og er en rigtig soul food, som ofte spises til morgenmad.

En crostata er dybest set den italienske version af en fransk tærte. Den har altid en mørdejsbund, som er smurt med syltetøj, frugtkompot, Nutella eller – som her – vaniljecreme. På toppen er der et gitter af dejstrimler, som gør crostataen umiskendelig.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.72 fra 7 stemmer (7 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields