Gnocchi alla romana – opskrift på fantastisk tilbehør

Får ordet gnocchi alla romana dig til at tænke på små, runde kugler af luftig kartoffeldej? Men disse gnocchi er helt anderledes! Gnocchi alla romana er en typisk ret fra Lazio-regionen. Hvad gør dem specielle? De er ikke lavet af kartofler, men af semulje, mælk, ost og æg.

From Jens 3 Min Reading time

De gratinerede semuljeskiver fra Rom er et vidunderligt tilbehør til alle retter med sauce. Sørg for at prøve gnocchi alla romana! >>> Du kan finde ægte italiensk durumhvedegryn her i vores butik!

Får ordet gnocchi alla romana dig til at tænke på små, runde kugler af luftig kartoffeldej? Men disse gnocchi er helt anderledes! Gnocchi alla romana er en typisk ret fra Lazio-regionen. Hvad gør dem specielle? De er ikke lavet af kartofler, men af semulje, mælk, ost og æg. Alle disse ingredienser koges til en slags polenta, som hældes ud på et bræt. Derefter skæres der cirkler ud af den afkølede blanding, som bages i ovnen.

Historien om gnocchi alla romana

I dag er gnocchi alle Romana på menuen i næsten alle romerske osteriaer. Det traditionelle romerske køkken er oprindeligt relativt enkelt og rustikt. Romerne har et talent for at få det bedste ud af de simpleste ingredienser. Fordi gnocchi indeholder så meget smør, er der i Italien en mistanke om, at retten faktisk kommer fra Piemonte-regionen.

Gnocchi alla romana – Forslag til servering

Servér gnocchi som en klassisk forret med en frugtagtig tomatsauce, eventuelt pyntet med polpette, de lækre italienske kødboller. Det er også muligt at gratinere gnocchi med gorganzolasauce. Gnocchierne er også perfekte som tilbehør til en salt ossobucco med masser af sauce!

Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla romana – opskrift på romerske semuljeskiver

I Rom spiser man traditionelt gnocchi alla romana om torsdagen. Der er et ordsprog, der hedder “Giovedì gnocchi, Venerdi pesce (eller også “ceci e baccalà”), Sabato Trippa”. Oversat betyder det noget i retning af: Gnocchi om torsdagen, fisk (eller kikærter og stockfish) om fredagen og trippa om lørdagen.
Personer: 4
Sværhedsgrad: let
Menusekvens: Hovedret
Forberedelsestid: 90 minutter

INGREDIENSER

FORBEREDELSE

  1. Varm langsomt mælken op i en stor gryde, tilsæt en god spiseskefuld smør, salt og friskrevet muskatnød. Når mælken begynder at koge, tilsættes grynene under konstant omrøring med et piskeris. Kog grøden ved svag varme under konstant omrøring, indtil grøden tykner. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommen og halvdelen af den revne parmesan i.
  2. Fordel den salte grynbudding på en bageplade beklædt med bagepapir i en fingertykkelse, og glat den ud med en våd kniv. Lad den køle af.
  3. Smør i mellemtiden et stort ovnfad med smør, og forvarm ovnen til 200 °C.
  4. Når semuljegrøden er afkølet, skæres der runde stykker ud af blandingen med et glas eller en rund udstikker (diameter ca. 5 cm). Læg dem lagvis i et ildfast fad, så de overlapper hinanden som mursten.
  5. Drys gnocchierne med den resterende revne ost. Smelt det resterende smør, og hæld det over gnocchi’erne. Sæt derefter gnocchierne i den forvarmede ovn, og bag dem i 20-25 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Rom

Gnocchi alla romana – en typisk ret fra det romerske køkken

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields