- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Italiensk pastasalat – med cherrytomater
Italiensk pastasalat er en rigtig klassiker: om sommeren som gave til en havefest eller grillaften, hele året rundt den ideelle komponent til buffeter eller bare til middag. Sørg for at prøve denne opskrift, du vil elske den!

Italiensk pastasalat – hurtig og nem
I dag serveres pastaen kold, for hjemmelavet italiensk pastasalat er en lækker klassiker. Opskriften er virkelig nem at lave og giver altid en god afveksling på bordet. I stedet for mayonnaise bruger opskriften en let dressing lavet af olivenolie, balsamicoeddike og pesto.
Denne geniale pastasalat indeholder masser af typiske italienske ingredienser som parmesan, mozzarella og sorte oliven og har en helt særlig smag. Naturligvis er der også masser af frisk basilikum. Forkæl dig selv og dine nærmeste med en stor portion amore med denne salatopskrift!
- 500 g Fusilli
- 100 g Bøffelmozzarella
- 100 g Sorte oliven, udhulet
- 200 g Tørrede tomater
- 100 g Parmesanost
- 180 g Pesto Rosso
- 50 ml Olivenolie
- 25 ml Condimento balsamico bianco
- 300 g Kirsebærtomater
- 10 Stamme Basilikum
- Gryde
- Sigt
- Salatskål
- Skræller til at skære parmesanost i skiver
- lille skål
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Kog fusillierne al dente, og lad dem dryppe godt af.
- Step 2Skær mozzarellaen i tern, halver de sorte oliven, og skær de soltørrede tomater i strimler.
- Step 3Bland fusillierne med pesto rosso i en stor skål, og vend derefter de hakkede ingredienser i.
- Step 4Bland dressingen med olivenolie og condimento balsamico bianco i en skål. Bland derefter dressingen med salaten.
- Step 5Del cherrytomaterne i kvarte, pluk basilikumbladene af stilkene, og brug en skræller til at skære brede strimler af parmesan. Tilsæt det hele til salaten.
- Step 6Bland det hele godt, og lad salaten stå i en til to timer før servering.
Forskel til tysk pastasalat
Hjemmelavet pastasalat er en rigtig klassiker. Her i landet tilberedes den ofte med mayonnaise eller bouillon. Men denne pastasalat – der serveres kold og tilberedes med en række forskellige ingredienser og dressinger – er slet ikke typisk for det traditionelle italienske køkken. Men det italienske køkkens store popularitet har ført til fremkomsten af “italienske” variationer af pastasalat overalt, hvor der var en kartoffelsalatkultur.
Disse internationale versioner af den italienske pastasalat indeholder typiske italienske ingredienser som olivenolie, balsamicoeddike, mozzarella, tomater, friske krydderurter og nogle gange italienske pølser eller ost. Du kan helt sikkert finde en insalata di pasta i Italien i dag. Men det er moderne opskrifter, som ikke er en del af det traditionelle italienske køkken.
Vinanbefalinger til Insalata di Pasta
Lette og frugtagtige hvidvine passer godt til italiensk pastasalat. En Pinot Grigio eller en let Chardonnay harmonerer perfekt med salatens friske og fyldige smag. Hvis du foretrækker noget lidt mere utraditionelt, kan du også servere en Primitivo Rosato til.
Mulige kombinationer til din pastasalat
Denne pastasalat passer godt til mange forskellige retter. Den er det perfekte tilbehør til grillet kød. Server den med italienske specialiteter som salsiccia, tagliata di manzo eller bistecca. Som en del af en buffet eller en picnic supplerer den andre salater og kolde retter perfekt.
Tips til forberedelse
For at få den bedste smag ud af din pastasalat er her et par tricks til dig:
- Brug ægte italienske ingredienser af høj kvalitet. Den gode kvalitet ses især i olivenolie, balsamico og pesto.
- Hvis du har lyst, kan du raffinere salaten med ristede pinjekerner og smagfuld rucola eller tynde skiver parmaskinke på toppen.
- Server pastasalaten i små murerbaljer med låg. Færdiglavede portioner som disse giver wow-effekt.
Hvilken pasta egner sig til den italienske pastasalat?
Kort pasta som klassikerne fusilli eller farfalle er perfekte. Når det gælder kort pasta, byder Italien stadig på mange fantasifulde former, som du kan lege med rent kulinarisk, for eksempel Vesuvio, Casrecce eller Maloreddus. Hvis du vil prøve noget virkelig usædvanligt, kan du prøve tortellini eller gnocchi.
Fra glutenfri til vegansk: variation tilladt
Det gode ved denne opskrift er, at den kan varieres i det uendelige:
- Hvis du vil have en glutenfri version, kan du bruge glutenfri pasta.
- Veganere kan erstatte mozzarellaen med et plantebaseret alternativ og bruge vegansk pesto.
- For et ekstra protein-kick kan du tilføje grillede kyllingestrimler eller rejer.
- Hvis der er masser af farverige grøntsager gemt i skålen, smager pastasalaten også godt uden tilbehør og er også god for din talje.
Hold den italienske pastasalat frisk
For at holde din italienske pastasalat frisk og velsmagende skal du opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet. Det forhindrer salaten i at absorbere andre lugte fra køleskabet. Salaten kan typisk holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Tjek salaten, før du spiser den, for at sikre, at den stadig er frisk.
Italiensk pastasalat til grillen
Ikke at forglemme er italiensk pastasalat et fantastisk tilbehør til grillaftener. Ikke alene er den nem at tilberede på forhånd, men den er også en velkommen afveksling fra det sædvanlige grilltilbehør. I modsætning til salater med masser af mayonnaise kan den også serveres på en buffet på varme dage.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment