- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Italiensk vintermenu – opskrifter på 3 retter
Uanset om der er sne i den kolde januar eller ej, vil denne helt hvide menu bringe vinteren til din tallerken. Ideerne kommer alle fra Italien. Det er hurtige opskrifter, som du nemt kan lave selv, og som smager rigtig godt - når alt kommer til alt, er hjemmelavet bedst!

Uanset om der er sne i den kolde januar eller ej, vil denne helt hvide menu bringe vinteren til din tallerken. Ideerne kommer alle fra Italien. Det er hurtige opskrifter, som du nemt kan lave selv, og som smager rigtig godt – når alt kommer til alt, er hjemmelavet bedst!
En drøm i hvidt – vores forslag til vintermenu
Forret: vinter-crostini
Crostini er en enkel ret og virkelig nem at tilberede. Skær en ciabatta eller baguette i tynde skiver, der er cirka en halv centimeter tykke. Læg dem på en bageplade, og dryp brødet med lidt olivenolie. Rist nu crostini ved 200 °C over- og undervarme, til de er sprøde.
Smør crostini med et hvidt, salt smørepålæg, f.eks. hvidløgscreme. Hvidløgscreme eller den ekstremt delikate pancetta-creme .
Hovedret: Pasta med lækker burrata
I januar blev den friske burrata fra Apulien til vores butik. Der er en utrolig enkel og lækker måde at nyde denne fine mozzarella på. Du skal blot koge din yndlingspasta, plukke burrataposerne i grove stykker med fingrene, dræne pastaen, folde den kølige, cremede ost ned i den varme, dampende pasta og nyde det cremede resultat. Du kan forfine retten med friskhakkede krydderurter, et skvæt af den bedste olivenolie, salt og peber. En let tomatsauce passer også godt til denne ret.
Til dessert: Rosmarin panna cotta
Sammen med tiramisu er panna cotta nok den klassiske italienske dessert. Panna cotta kan oversættes til “kogt fløde”. Du kan fremtrylle denne delikatesse med meget få ingredienser. En kronede finale på den hvide menu!
Du skal bruge: 1 liter fløde, 1 tsk rosmarinnåle, 80 g sukker, 6 ark gelatine
Læg husblasbladene i blød i lidt koldt vand, og tryk dem ud. Bring fløden i kog med rosmarinnålene og sukkeret, og lad det simre i 15 minutter under konstant omrøring. Tag derefter gryden af varmen, hæld fløden gennem en sigte for at fjerne rosmarinen, og opløs husblassen i fløden. Hæld cremen i forme, og sæt den på køl i et par timer. Vend panna cottaen ud af formene og over på en tallerken. Servér med en frugtsauce eller nogle marinerede jordbær.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment