Mostarda (sennepsfrugt) opskrift fra Italien

I dag vil jeg gerne præsentere dig for en opskrift, der er helt anderledes end de foregående: sennepsfrugter eller mostarda di frutta. Denne ret kan spores tilbage til 1621! Brugen af sennep eller mostarda kom til Norditalien fra Frankrig (sennep fra Dijon er særlig berømt). Dengang blev mostarda hovedsageligt nydt i juletiden. Der er nu […]

From Jens 2 Min Reading time

I dag vil jeg gerne præsentere dig for en opskrift, der er helt anderledes end de foregående: sennepsfrugter eller mostarda di frutta. Denne ret kan spores tilbage til 1621! Brugen af sennep eller mostarda kom til Norditalien fra Frankrig (sennep fra Dijon er særlig berømt). Dengang blev mostarda hovedsageligt nydt i juletiden. Der er nu forskellige variationer i de norditalienske byer: Hele pærer og kvæder tilberedes i Mantua, mens kandiseret frugt bruges i Voghera. I Cremona er figner, abrikoser og ferskner også almindelige.

Du kan bruge mere eller mindre sennep alt efter din smag.

Mostarda serveres til kødretter. Du kan også finde pasta fyldt med mostarda og græskar i Italien.

En skål med sennepsfrugter (mostarda)

En skål med sennepsfrugter (mostarda)

Ingredienser til Mostarda-opskriften (til 3 personer):

  • ¾ kg frugt, blandet, f.eks. ananas, faste pærer, figner, lime, kirsebær, mango, appelsinskiver, papaya, ferskner, physalis, stjernefrugt, citroner, sukkermelon)
  • 425 g sukker
  • ¼ liter vand, frugtjuice eller hvidvin
  • 75 ml eddike(hvidvinseddike)
  • 20 g sennepspulver

Tilberedning af mostarda:

Forbered frugten, afhængigt af hvilken du har valgt.

Skær ananas-, fersken- og melonkødet i tern på 1 ½ cm. Skær mangokødet i ca. 1 cm tykke skiver. Skær stjernefrugten og de skrællede limefrugter og citroner i tynde skiver. Skær nektarin- og papayakødet i både. Fjern skindet fra physalis.
Lad 325 g sukker simre i ¼ liter vand i 10 minutter, indtil sukkeret er helt opløst. Kom frugterne i sukkervandet i rækkefølge efter kogetid: melon, ananas, stjernefrugt først, mango, papaya og physalis til sidst. Kog frugterne i sukkervandet i 10 til 15 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld indholdet over i en skål.
Lad resten af sukkeret simre med eddiken i 10 minutter, og lad det derefter køle af. Hæld sennepspulveret over eddikesiruppen i en skål, og pisk, til det er glat.
Lad det hvile i 1 time. Hæld sennepssiruppen over frugten, og hæld blandingen på glas. Opbevar i køleskabet.

Ikke kun en eksotisk delikatesse til eget forbrug, men også ideel som gave.
Held og lykke med madlavningen!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields