- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Opskrift på italiensk chokoladesalami / kold pølse
Kold hund a la Italia: Salame di Cioccolata Ja, du læste titlen korrekt. Dagens opskrift resulterer i chokoladesalami. Kombinationen lyder måske mærkelig i første omgang, men som titlen viser, er det faktisk en slags kold hund. Og det kan kun være appetitligt, ikke? Medmindre du ikke ved, hvad koldskål er. Denne “no-bake-kage” er kendt under […]

Kold hund a la Italia: Salame di Cioccolata
Ja, du læste titlen korrekt. Dagens opskrift resulterer i chokoladesalami. Kombinationen lyder måske mærkelig i første omgang, men som titlen viser, er det faktisk en slags kold hund. Og det kan kun være appetitligt, ikke?
Medmindre du ikke ved, hvad koldskål er. Denne “no-bake-kage” er kendt under mange andre navne som Lukullus, Wandsbecker Speck eller Kalte Schnauze og tilberedes ved at lægge en chokolade-kokosfedtcreme skiftevis med smørkiks i en brødform.
Fyldet i salamien består traditionelt af kiks. Men nødder som pistacienødder eller hasselnødder smager også fantastisk!
Chokoladesalami eller italiensk Salame di cioccolata består af lignende ingredienser, men har form som en salami. Denne kaloriebombe er især populær i landområderne i Lombardiet og Emilia-Romagna.
Selve tilberedningen er ret hurtig, men salamien skal hvile i køleskabet i et par timer, indtil den har sat sig.
Ingredienser til chokoladesalami
- 300 g smørkiks
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 100 g sukker
- 2 æg
- 30 ml Vin Santo
- 40 g revet citronskal
Du skal også bruge en skål til at smelte chokoladen i, en til at varme smørret i og en røreskål. Du skal også bruge en gryde til at smelte chokoladen i, en elpisker og husholdningsfilm.
Tilberedning af chokoladesalami
- Skær først smørret i stykker, og varm det op til stuetemperatur.
- Bræk chokoladen i stykker, og smelt den i skålen over et varmt vandbad. Når den er helt smeltet (rør af og til), skal du stille den til side og lade den køle lidt af.
- Læg kiksene i en stor skål, og knus dem med bagsiden af en spiseske. Krummerne vil derefter danne “fedtstykkerne” i salamien.
- Pisk smørret med en røremaskine i et par sekunder. Tilsæt sukker og æg gradvist, mens du rører.
- Fortsæt med at røre i et stykke tid, og tilsæt så chokoladen. Fortsæt med at røre.
- Tilsæt rom, og rør rundt i et par sekunder.
- Tilsæt indholdet af denne skål til kiksekrummerne (vend citronskallen i), og ælt med en ske, indtil alle kiksekrummerne er overtrukket med chokolade.
- Form dejen til en salami, og pak den ind i husholdningsfilm. Luk siderne, og lad den hvile i køleskabet i et par timer.
- Efter et par timer kan chokoladesalamien skæres i skiver og serveres.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment