Opskrifter med burrata

Hvad er burrata? Mozzarella er nu bogstaveligt talt på alles læber, men opskrifter med burrata er mindre kendte. Burrata er i familie med mozzarella. Jeg kalder dem beslægtede, fordi de begge fremstilles ved hjælp af filata-metoden. Det betyder, at man lader ostemassen hvile et stykke tid, hvorefter man tager den op af vallen og hælder […]

From Jens 2 Min Reading time

Hvad er burrata?

Mozzarella er nu bogstaveligt talt på alles læber, men opskrifter med burrata er mindre kendte. Burrata er i familie med mozzarella. Jeg kalder dem beslægtede, fordi de begge fremstilles ved hjælp af filata-metoden. Det betyder, at man lader ostemassen hvile et stykke tid, hvorefter man tager den op af vallen og hælder ca. 80 °C varmt vand over den. Den resulterende masse æltes, omrøres og trækkes og formes til en dej. De håndgribelige stykker plukkes derefter ud af dejen, og af dem laves f.eks. mozzarella di bufala (hvis det tidligere var vandbøffelmælk) eller burrata eller scamorza. Det særlige ved burrata er dog dens tyktflydende kerne, som er lavet af flødeost og fløde. Før i tiden blev burrata brugt til at holde smør frisk i længere tid; mozzarellahylsteret holdt smørcentret køligt.

burrata

Burrata

Enkle idéer til opskrifter med burrata

Men hvad kan man gøre med burrata? Da du skal bruge den frisk, bør du tænke grundigt over, hvilke opskrifter du vil lave med burrata, før du køber den.
Burrata er overraskende alsidig. Du kan f.eks. bare tilføje den til en tomatsalat med basilikum, ligesom du ville gøre med mozzarella. Eller en cremet artiskokpesto: Det kræver 1 kop basilikum, 1/4 kop pinjekerner, 2 spsk. skalotteløg, ½ glas artiskokhjerter i olie, salt og peber, 2 spsk. hvidløg, ¼ kop revet parmesan og ¼ burrata. Bland det hele sammen med en blender, og server med pasta eller på bruschetta.

opskrifter med burrata risotto gambas

Cremet risotto med auberginer og røde rejer

Raffinerede opskrifter med burrata

Fra vores rejse til burratas fødested, Puglia, har vi taget tre mere sofistikerede opskrifter med burrata med hjem. De blev tilberedt til os af topkokken Angelo Sabatelli, som afslørede opskrifterne for os bagefter. Alle opskrifterne kan findes i vores opskriftssamling. Den første ret var Mozzarella di burrata e ricotta con pomodori canditi ed erbe (mozzarella med fyld af burrata og ricotta, med kandiserede tomater og urter), efterfulgt af Risotto con burrata, melanzane arrostite e gamberi rossi (risotto med burrata, ristet aubergine og røde rejer). En vidunderlig kombination med rejerne! Til dessert fik vi så Burrata, miele e amarene (burrata med honning og amarenakirsebær). En sød godbid, som man bedst nyder uden at tænke på kalorierne.
Jeg håber, at jeg har givet dig nogle ideer, og ønsker dig god appetit!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields