- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Opskriftsidé fra Syditalien: Taralli
For at lave ca. 70 - 80 taralli skal du bruge følgende enkle ingredienser, som bør findes i de fleste husholdninger...

Taralli – snackkiks fra Syditalien
De er udbredt i hele den sydlige del af Italien, dvs. Calabrien, Campania, Apulien og Sicilien – de sprøde taralli-dejkrøller. De fås både salte, drysset med anis, fennikel, peber og andre krydderier, og søde og endda friturestegte. Den søde version kan sprødes op med vin eller endda dyppes i den. De salte bruges som saltkringler eller saltstænger. Ligesom bagels koges taralli kortvarigt, hvilket giver dem deres særlige konsistens. De er normalt omkring 10 cm i diameter, og de mindre kaldes tarallini.
Ingredienser til taralli
For at tilberede ca. 70-80 taralli skal du bruge følgende enkle ingredienser, som normalt bør findes i enhver husholdning:
+ 500 g hvedemel
+ 10 g havsalt
+ 100 ml hvidvin
+ 100 ml lunkent vand
+ 125 ml olivenolie
Tilsæt de ingredienser, du gerne vil bruge til at smage til med: stødt peber, anis, kommen, sesamfrø, fennikel eller finthakkede oliven, som du rører i dejen. Du behøver selvfølgelig ikke at smage dem alle sammen på samme måde, men kan bruge nogle på den ene måde og andre på den anden. Mængden afhænger selvfølgelig også af dette.

Sprøde taralli
Tilberedning af taralli
Forberedelsen tager cirka en time.
Ælt først en glat dej af mel, salt, vand og olivenolie. Dæk den til, og lad den hvile i mindst en halv time. Form derefter lange ruller af dejen, og del dem i stykker, der er to til tre centimeter lange. Brug disse til at forme tyndere ruller, som derefter vikles rundt om to fingre for at danne ringe.
Bring derefter vand i kog i en stor gryde, og skru ned for varmen, så det ikke længere koger. Tilsæt derefter dejrullerne i portioner, vent, til de kommer op til overfladen igen, og tag dem op med en hulske. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller et viskestykke.
Læg derefter taralli på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 190 °C i yderligere 20-25 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment