Ossobuco-opskrift – original fra Italien

Ossobuco er en forfriskende ret til kolde vinterdage. Bogstaveligt oversat betyder denne traditionelle milanesiske ret “knogle med hul”. Den serveres med milanesisk risotto, men man kan også servere den med kartofler. En særlig ingrediens er gremolata, en finthakket blanding af persille, rosmarin (og hvidløg) og citronskal, som enten tilberedes i de sidste 10 minutter af […]

From Jens 1 Min Reading time

Ossobuco er en forfriskende ret til kolde vinterdage. Bogstaveligt oversat betyder denne traditionelle milanesiske ret “knogle med hul”. Den serveres med milanesisk risotto, men man kan også servere den med kartofler. En særlig ingrediens er gremolata, en finthakket blanding af persille, rosmarin (og hvidløg) og citronskal, som enten tilberedes i de sidste 10 minutter af tilberedningsprocessen eller drysses over kødet på tallerkenen.

Ingredienser til 4 personer:

Til gremolataen:

  • ½ bundt bredbladet persille
  • Rosmarin
  • 1 ubehandlet citron
  • 3 fed hvidløg
Ossobuco garneret med balsamicoeddike

Ossobuco garneret med balsamicoeddike

Forberedelse af ossobuco-opskriften

Vask kalvekødet, dup det tørt, krydr med salt og peber, og vend det i mel. Rens, vask og skær grøntsagerne i små tern.

Varm olivenolien op i en bradepande. Steg kødskiverne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagerne i tern, og sauter dem let. Tilsæt tomaterne (med saft, hvis du bruger dåsetomater), kødfonden og hvidvinen.

Varm olivenolien op i en bradepande. Steg kødskiverne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagerne i tern, og sauter dem let. Tilsæt tomaterne (med saft, hvis du bruger dåsetomater), kødfonden og hvidvinen.

Gremolata:
Riv skallen fra citronerne fint. Hak persille og rosmarin, skræl hvidløgsfeddene, og skær dem i små tern. Bland det hele sammen.

Gustini ønsker dig god appetit!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields