- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Ossobuco-opskrift – original fra Italien
Ossobuco er en forfriskende ret til kolde vinterdage. Bogstaveligt oversat betyder denne traditionelle milanesiske ret “knogle med hul”. Den serveres med milanesisk risotto, men man kan også servere den med kartofler. En særlig ingrediens er gremolata, en finthakket blanding af persille, rosmarin (og hvidløg) og citronskal, som enten tilberedes i de sidste 10 minutter af […]

Table of contents
Ossobuco er en forfriskende ret til kolde vinterdage. Bogstaveligt oversat betyder denne traditionelle milanesiske ret “knogle med hul”. Den serveres med milanesisk risotto, men man kan også servere den med kartofler. En særlig ingrediens er gremolata, en finthakket blanding af persille, rosmarin (og hvidløg) og citronskal, som enten tilberedes i de sidste 10 minutter af tilberedningsprocessen eller drysses over kødet på tallerkenen.
Ingredienser til 4 personer:
- 1 kg 4 skiver kalvekød
- 2 spsk mel
- 200 g gulerødder
- 200 g selleri
- 6 spsk olivenolie
- 500 g flåede tomater
- ¼ liter kødfond
- ¼ liter hvidvin
- 1 knivspids sukker
- Salt og peber
Til gremolataen:
- ½ bundt bredbladet persille
- Rosmarin
- 1 ubehandlet citron
- 3 fed hvidløg
Forberedelse af ossobuco-opskriften
Vask kalvekødet, dup det tørt, krydr med salt og peber, og vend det i mel. Rens, vask og skær grøntsagerne i små tern.
Varm olivenolien op i en bradepande. Steg kødskiverne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagerne i tern, og sauter dem let. Tilsæt tomaterne (med saft, hvis du bruger dåsetomater), kødfonden og hvidvinen.
Varm olivenolien op i en bradepande. Steg kødskiverne på begge sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagerne i tern, og sauter dem let. Tilsæt tomaterne (med saft, hvis du bruger dåsetomater), kødfonden og hvidvinen.
Gremolata:
Riv skallen fra citronerne fint. Hak persille og rosmarin, skræl hvidløgsfeddene, og skær dem i små tern. Bland det hele sammen.
Gustini ønsker dig god appetit!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment