Pappa al pomodoro – italiensk opskrift

Pappa al Pomodoro er en af de simpleste retter, men utrolig velsmagende. Det er en traditionel toscansk brødsuppe, som er helt genial til rester. Denne opskrift er stadig et insidertip her i landet. Du skal absolut prøve den.

From Jens 2 Min Reading time

Pappa al pomodoro

Udskriv
1
Hurtig og nem ret lavet af tomater, olivenolie og brød
6
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Hak løg, gulerod og selleri fint, og steg det i halvdelen af olivenolien i en dyb, tykbundet gryde under jævnlig omrøring, indtil det hele har fået en flot gylden farve.
  2. Step 2
    Tilsæt nu tomaterne, en stor knivspids salt og en halv dåse vand, og lad det koge ved svag varme i 20 minutter.
  3. Step 3
    Fjern i mellemtiden skorperne fra brødet, riv det groft og dæk det med vand i en stor skål.
  4. Step 4
    Gnid brødet med fingrene efter 5 minutter.
  5. Step 5
    Lad det fintrevne brød dryppe af gennem en sigte.
  6. Step 6
    Tilsæt nu brødet til tomatblandingen, og pres derefter hvidløget ned i gryden. Skær basilikummen i strimler, og vend den i. Krydr med salt og peber.
  7. Step 7
    Lad det simre ved svag varme i yderligere 5 minutter, og tilsæt en spiseskefuld vand, hvis pappaen mister for meget væske.
  8. Step 8
    Tag den af varmen, og rør resten af den ekstra jomfruolivenolie i. Så er den færdig.
Do you like the recipe?

Ingredienserne til pappa al pomodoro

Den oprindelige opskrift på pappa al pomodoro fra Toscana kræver pane sciocco, det traditionelle usaltede brød fra regionen. Saltet brød falder ikke så godt fra hinanden, men hvis du ikke kan finde pane sciocco, kan du nøjes med gammelt ciabatta eller hvidt brød.

Det er vigtigt, at brødet virkelig er gammelt. Hvis det er nødvendigt, kan du også tørre brød, der er for frisk og fugtigt, i brødristeren eller ovnen.

Typisk for køkkenet i Toscana

Retten stammer fra Toscana og er ligesom panzanella en af klassikerne i Cucina Povera. Den har en lang tradition blandt bønderne i Toscana. Retten blev først populær i resten af Italien i 1911 takket være en roman. I dag spises den overalt. For mange italienere er det en klassisk barndomsret.

Serveringsanbefaling for pappa al pomodoro

Retten kan serveres som en del af en antipasto med grissini eller crostini. Men mange italienere nyder pappa som en slags suppe, der minder om gazpacho. Den kan serveres afkølet om sommeren og som varm suppe om vinteren.

Pappa bør serveres i en klassisk lerkrukke. Den kan holde sig i køleskabet i 2 til 3 dage.

Illustrerede opskriftsinstruktioner – trin for trin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields