Parmesan-tarteletter – appetitvækker til et festligt måltid

Disse smukke parmesantarteletter vil fortrylle dig! Du kan servere dem som en lille italiensk forret på en menu eller nyde dem med en salat til aftensmaden. De er også lækre uden salat, f.eks. som fingermad på en buffet.

From Jens 2 Min Reading time

Cestini di Parmigiano

Udskriv
1
Disse lækre tarteletter med ricotta og parmesan er en god italiensk forret.
Equipment
  • 24 Muffin- eller tarteletforme
Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 1 time 32 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

Til dejen
  1. Step 1
    Bland mel, revet parmesan og salt. Skær det kolde smør i små stykker, og arbejd det ind i melet med fingerspidserne, indtil blandingen har konsistens som brødkrummer.
  2. Step 2
    Pisk ægget, tilsæt det til melblandingen, og ælt det ind, til dejen danner en kugle. Hvis dejen er for tør, tilsættes en eller to teskefulde vand.
  3. Step 3
    Pak den færdige dej ind i et stykke husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Step 4
    Forvarm derefter ovnen til 180° C.
  5. Step 5
    Rul nu dejen ud på en godt melet arbejdsflade til en tykkelse på ca. 4 mm. Brug en kop eller lignende. Udstik cirkler med en lidt større diameter end muffinsformene. Skær så mange kiks ud som muligt, fjern derefter dejen mellem cirklerne og rul ud og skær ud igen, hvis det er nødvendigt.
  6. Step 6
    Tryk nu cirklerne ned i formene, prik bunden med en gaffel, og bag dem i 10-12 minutter ved 180 °C, indtil dejen er gyldenbrun. Lad tarteletterne køle af på en rist.
Til fyldet
  1. Step 7
    Bland den godt afdryppede ricotta med pesto og revet parmesan.
  2. Step 8
    Sprøjt ricottablandingen ud på tarteletterne med en sprøjtepose, og pynt med dråber af balsamico. Serveres med det samme.
Do you like the recipe?

Parmesan-tarteletter er en god forret

Uanset om det er en fødselsdagsmiddag, der kommer gæster til middag, eller der skal serveres et festmåltid… Tarteletterne i denne opskrift er en glimrende start på et måltid. Det smuldrende wienerbrød med et strejf af parmesan kombineret med balsamico og ricotta er en fest af smag og tekstur. Forkæl din gane med denne smagseksplosion!

Kick-off til en italiensk festmenu

Hvis du er på udkig efter en idé til en virkelig stilfuld italiensk menu, der er nem at lave, foreslår vi følgende retter.

  • Antipasto: Parmesan-tarteletter, rustici
  • Primo: Spinat-pappardelle med ragù bianco
  • Secondo: Kyllingebryst i en italiensk kappe
  • Dolce: Stjernekage

Instruktioner til parmesan-tarteletter trin for trin

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 1 stemme (1 rating without comment)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields