Pastaskole 10: Lav din egen boghvedepasta pizzoccheri

Det er meget nemt at lave pizzoccheri selv. Du behøver ikke rigtig noget "værktøj", som ikke findes i enhver husholdning. De eneste redskaber, du har brug for, er en skål, en kagerulle (eller en pastamaskine), en pizzaskærer eller et dejhjul og en lang kniv.

From Jens 2 Min Reading time

Pizzoccheri – pasta fra Valtellina

Vi har haft færdige pizzoccheri i vores sortiment i lang tid og har ofte tilberedt dem på kontoret til frokost. Ved første øjekast var vi også skeptiske, fordi de ser ret “økologiske” ud. Men alle kunne lide opskriften med det samme, og derfor beder vi om den igen ca. hver 14. dag. Hidtil har vi altid brugt de færdige fra vores sortiment, men som en del af pastaskolen tænkte vi, at vi kunne lave vores egne. Så vi fandt hurtigt en italiensk opskrift, oversatte den og gik i gang!

pizzoccheri-dej

Lav dine egne pizzoccheri – dejen

Lav dine egne pizzoccheri – ingredienserne

Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:
+ 400 g boghvedemel
+ + 100 g hvedemel
+ 2 knivspidser salt
Det er meget nemt at lave sine egne pizzoccheri. Du behøver ikke rigtig noget “værktøj”, som ikke findes i enhver husholdning. De eneste redskaber, du har brug for, er en skål, en kagerulle (eller pastamaskine), en pizzaskærer eller et pastahjul og en lang kniv.
Du kan se, hvordan du tilbereder grøntsagerne til pizzoccheri i vores opskriftssamling .
Det tager ca. 45 minutter at tilberede pastaen, inklusive 30 minutter, hvor dejen skal hvile i køleskabet.

Lav dine egne pizzoccheri

Lav dine egne pizzoccheri – rul ud og skær ud

Lav dine egne pizzoccheri

Hvis du vil lave dine egne pizzoccheri, skal du først blande begge meltyper og salt i en skål. Bland vandet i, og ælt det hele til en glat dej. Læg dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Tag den derefter ud igen, og rul den ud til 2-3 mm med en pastamaskine eller en kagerulle.
Skær dejen i 7-8 cm brede strimler. Hvis du har brugt en kagerulle, kan du ælte de ujævne sidestrimler igen og rulle dem ud igen.
Mel strimlerne, og læg dem oven på hinanden i 5-6 lag. Brug en kniv til at skære disse strimler igen på tværs i 5 mm brede strimler.
Lad pizzoccheri hvile på en melet overflade, og drys med mel igen.
Du kan derefter fortsætte med at forberede grøntsagerne.

pizzoccheri

Pizzoccheri

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields