- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pastaskole 10: Lav din egen boghvedepasta pizzoccheri
Det er meget nemt at lave pizzoccheri selv. Du behøver ikke rigtig noget "værktøj", som ikke findes i enhver husholdning. De eneste redskaber, du har brug for, er en skål, en kagerulle (eller en pastamaskine), en pizzaskærer eller et dejhjul og en lang kniv.

Pizzoccheri – pasta fra Valtellina
Vi har haft færdige pizzoccheri i vores sortiment i lang tid og har ofte tilberedt dem på kontoret til frokost. Ved første øjekast var vi også skeptiske, fordi de ser ret “økologiske” ud. Men alle kunne lide opskriften med det samme, og derfor beder vi om den igen ca. hver 14. dag. Hidtil har vi altid brugt de færdige fra vores sortiment, men som en del af pastaskolen tænkte vi, at vi kunne lave vores egne. Så vi fandt hurtigt en italiensk opskrift, oversatte den og gik i gang!
Lav dine egne pizzoccheri – ingredienserne
Du skal bruge følgende ingredienser til 4 personer:
+ 400 g boghvedemel
+ + 100 g hvedemel
+ 2 knivspidser salt
Det er meget nemt at lave sine egne pizzoccheri. Du behøver ikke rigtig noget “værktøj”, som ikke findes i enhver husholdning. De eneste redskaber, du har brug for, er en skål, en kagerulle (eller pastamaskine), en pizzaskærer eller et pastahjul og en lang kniv.
Du kan se, hvordan du tilbereder grøntsagerne til pizzoccheri i vores opskriftssamling .
Det tager ca. 45 minutter at tilberede pastaen, inklusive 30 minutter, hvor dejen skal hvile i køleskabet.
Lav dine egne pizzoccheri
Hvis du vil lave dine egne pizzoccheri, skal du først blande begge meltyper og salt i en skål. Bland vandet i, og ælt det hele til en glat dej. Læg dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
Tag den derefter ud igen, og rul den ud til 2-3 mm med en pastamaskine eller en kagerulle.
Skær dejen i 7-8 cm brede strimler. Hvis du har brugt en kagerulle, kan du ælte de ujævne sidestrimler igen og rulle dem ud igen.
Mel strimlerne, og læg dem oven på hinanden i 5-6 lag. Brug en kniv til at skære disse strimler igen på tværs i 5 mm brede strimler.
Lad pizzoccheri hvile på en melet overflade, og drys med mel igen.
Du kan derefter fortsætte med at forberede grøntsagerne.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment