Pastaskole 14: Lav dine egne maltagliati

Maltagliati er en af de enkleste former, du selv kan lave. De laves af resterne fra tilberedningen af tagliatelle. Men hvis du laver dem selv, bruger du som regel semuljedej af hård hvede til denne ret fra Emilia-Romagna og ikke den æggebaserede dej, der kræves til tagliatelle.

From Jens 2 Min Reading time

Lav dine egne maltagliati

Maltagliati er en af de enkleste former, du selv kan lave. De laves af resterne fra tilberedningen af tagliatelle. Men hvis du laver dem selv, bruger du normalt semuljedejen af hård hvede fra Emilia-Romagna til denne form og ikke den æggebaserede dej, der kræves til tagliatelle.
Du har også brug for en kagerulle, som du om nødvendigt kan erstatte med en tom vinflaske, og et konditorhjul til et bølget eller takket snit.

Lav dine egne maltagliati - trin for trin

Lav dine egne maltagliati – trin for trin

Pastadej til maltagliati

Til pastadejen til 4 personer skal du bruge 400 g durumhvedemel og ca. 200 ml vand. Bland først mel og vand i en skål, og ælt det derefter til en glat dej. I vores eksempel har vi erstattet vandet i en af dejtyperne med rødkålssaft blandet med bagepulver, hvilket har givet dejen sin petroleumsfarve. Form dejen til en kugle, pak den lufttæt ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. (At pastadejen ser ret lilla ud på skærebillederne, skyldes den manglende oxidering i køleskabet. Da maltagliatierne tørrede, blev de petroleumsfarvede igen).

Skæring af Maltagliati

Tag derefter dejen ud af køleskabet, ælt den igen, så den genvinder sin elasticitet, og rul den ud på en melet arbejdsflade til en tykkelse på 1 – 2 mm. Tag derefter dejhjulet, og skær dejen i 2-3 cm brede strimler. Skær derefter strimlerne i 5 cm lange sektioner nogenlunde vinkelret på de første snit. Det skal ikke være jævnt, så Maltagliati betyder “de dårligt skårne”.
Læg de færdige Maltagliati til tørre på et rent bomulds- eller linnedklæde. Så enkelt er det.

Maltagliati tricolori

Maltagliati tricolori

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields