- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pastaskole 15: Lav dine egne garganelli
Da garganelli udviklede sig fra et mislykket forsøg på at lave tortellini, er de lavet af den samme dej som tortellini. Det betyder, at de er lavet med æg. Normalt laves dejen med en blanding af tipo 00-mel og durumhvedemel i forholdet 2:1 med et æg pr. 100 g mel.

Pasta fra Emilia-Romagna: Garganelli
Den lidet kendte Garganelli-pastaform kommer fra Emilia-Romagna-regionen. Den ligner penne rigate, men strimlerne er ikke på langs, men på tværs. Garganelli kan derfor bruges til alle opskrifter, hvor du ellers ville bruge penne eller rigatone. Vi har listet typiske opskrifter med garganelli i blogindlægget om denne pastaform. Der er selvfølgelig ingen grænser for din egen kulinariske fantasi. Om du selv laver sugo eller bestiller en færdiglavet fra vores sortiment, er op til dig.
Hvis du selv vil lave garganelli, skal du bruge et gnocchi-bræt, som vi allerede har brugt til at lave gnocchi og gnocchetti sardi. Du skal også bruge en træpind med en diameter på ca. 1 cm. Den fås i et sæt sammen med brættet, eller du kan bare bruge en træske eller et piskeris.
Pastadej til garganelli
Da garganelli udviklede sig fra et mislykket forsøg på at lave tortellini, er de lavet af den samme dej som tortellini. Det betyder, at de er lavet med æg. Normalt laves dejen af en blanding af type 00-mel og durumhvedemel i forholdet 2:1 med et æg pr. 100 g mel. Det er præcis sådan, vi har gjort det. Vi brugte “vores” Caputo Semola di grano duro rimacinata (semulje af hård hvede) og Farina tipo 00 per Pasta fresca fra Tre Grazie. Dejen æltes godt og længe, indtil den er dejlig glat og elastisk, hvorefter den pakkes ind i husholdningsfilm og hviler i køleskabet i mindst 20 minutter.
Lav dine egne garganelli
Efter hviletiden rulles pastadejen ud i portioner til en tykkelse på ca. 1 mm. Du kan gøre det på traditionel vis med en kagerulle eller bruge en pastamaskine. Brug derefter en kniv eller endnu bedre en pizzaskærer til at skære dejen i 4 – 5 cm brede strimler. Hvis du folder den lidt sammen på forhånd, går det hurtigere og bliver mere jævnt. Disse smalle strimler skæres derefter i firkanter. Læg afskæringerne tilbage til dejen i husholdningsfilmen, så den ikke tørrer ud.
Vikl derefter dejfirkanten diagonalt rundt om den runde pind, og rul den med dejen over gnocchipladen. På den måde bliver den ydre overflade riflet. Den første garganello er klar. De færdige garganelli skal hvile på et rent klæde eller et tørrestativ i et par timer, før de tilberedes. De kan også koges med det samme i kogende vand.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment