- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pastaskole 16: Lav din egen casarecce
Casarecce hjemmelavet Casarecce betyder simpelthen hjemmelavet, da denne pastaform fra Sicilien er en af de nemmeste at tilberede. Denne gang har vi valgt en særlig dej, nemlig en, der er lavet af grano arso eller ristet korn. Normalt ristes durumhvedekornene, før de males. Som en nødløsning ristede vi en fjerdedel af melet på en pande […]

Casarecce hjemmelavet
Casarecce betyder simpelthen hjemmelavet, da denne pastaform fra Sicilien er en af de nemmeste at tilberede. Denne gang har vi valgt en særlig dej, nemlig en, der er lavet af grano arso eller ristet korn. Normalt ristes durumhvedekornene, før de males. Som en nødløsning ristede vi en fjerdedel af melet på en pande uden olie og blandede det med normalt durumhvedemel. Det ristede mel dufter af nybagte kiks – prøv det endelig!
Ellers er opskriften på casarecce-pastadej den samme som for al anden ægfri pasta: For hver 100 g durumhvedemel skal du bruge 50 ml vand. Ælt det hele godt og længe, indtil der er dannet en glat dej. Hvis den er lidt for tør, skal du bare fugte hænderne lidt og fortsætte med at ælte. Form dejen til en kugle som sædvanlig, pak den ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. en time.
Lav casarecce selv – materialet
- mindst to shashlik-pinde af træ
- Kniv
- Melet arbejdsflade
- en ren bomulds- eller linnedklud til at tørre casareccen med
Lav casarecce selv – form pastaen
Hvis du vil lave dine egne casarecce, skal du bare bruge en eller to shashlik-pinde af træ. Før i tiden brugte man et græsstrå eller lignende til dette. Det er bedre at have lidt flere træpinde på lager, da de kan knække, når man former pastaen.
Tag dejen ud af køleskabet, tag et stykke på størrelse med en golfbold, og rul det til en tynd rulle med en diameter på 5 mm (billede 1). Skær stykker på 3-4 cm af med en kniv (billede 2). Brug nu en af træpindene til at trykke en rille på langs ind i dejstykket (nr. 3), vend det om på “maven”, og tryk en anden rille ind med træpinden, lidt forskudt fra den. Du kan også lade den første træpind blive under den vendte dej og trykke den anden rille ind i den med den anden pind (billede 4). Drej derefter den resulterende pasta lidt (billede 6), så saucen bedre kan holdes fast. Lad de færdige casarecce tørre på et klæde.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment