Pastaskole 17: Lav din egen cavatelli

I Molisias hovedstad Campobasso er cavatelli en vigtig del af den kulinariske kultur og serveres traditionelt den 17. januar, dagen for Sankt Antonius Abate (= Antonius den Store).

From Jens 2 Min Reading time

Cavatelli-pastaform

Dette er den sidste lektion i vores pastaskole for denne gang. I løbet af de sidste 16 lektioner har du lært at lave og tilberede mange typer pasta, mange med pastadej uden æg (bl.a. croxetti, farfalle og gnocchetti sardi), men også en del æggepasta(tagliatelle, tortellini og garganelli). Den sidste form gør det nemt igen: Vi laver cavatelli. Denne pastaform stammer fra Molise-regionen, men den er også ret almindelig i nabolandet Puglia. Der er den også kendt som capunti.

Opskrifter på cavatelli

Selve cavatellierne er lavet af pastadej uden æg. Det eneste, man skal bruge, er durumhvedemel og vand. Vi har brugt Caputo durumhvedemel til vores pastaskole.
I Molise serveres cavatelli ofte med svinekødssauce eller andre kødsaucer. Men kombinationen med broccoli, stængelkål og svampe med brune urter (cardoncelli på italiensk ) er også meget populær.
I Molises hovedstad Campobasso er cavatelli en vigtig del af den kulinariske kultur og serveres traditionelt den 17. januar, dagen for den hellige Antonius Abate (= Antonius den Store).

Lav din egen cavatelli

Lav din egen cavatelli

Lav din egen cavatelli

En fordel ved at lave cavatelli selv er, at man ikke behøver noget særligt værktøj. De er formet på samme måde som orecchiette og er også kendt som orecchie di prete (= præsteører). I modsætning til orecchiette formes de dog ikke med en kniv, men blot med fingrene.
For at forberede dejen blandes 100 g durumhvedemel med 50 ml vand pr. person, og dejen æltes, indtil den kan formes til en glat kugle. Blandingen kan virke meget smuldrende til at begynde med, men efterhånden som du ælter den, vil alle krummerne samle sig til en dej. Pak derefter dejkuglen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Tag et stykke på størrelse med et hønseæg fra dejkuglen, og form det til en rulle med en tykkelse på 5-8 mm (billede 2). Skær den i stykker på ca. 3 cm (billede 3). Brug derefter pege- og langfinger (du kan også bruge ringfingeren) til at trække dejen mod dig ved at trykke på den lange side af arbejdsfladen (billede 4-6), så dejen buer lidt omkring dine fingerspidser. Så er du færdig. I modsætning til orecchiette foldes cavatelli ikke over.

Cavatelli

Hjemmelavet cavatelli

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields