Pastaskole 3: Lav din egen liguriske trofie

Når du har forberedt dejen, er alt, hvad du behøver til Trofie, en kniv, en ru overflade (træplade), en tørreflade til pastaen og tålmodighed...

From Jens 2 Min Reading time

Lav din egen trofie

At lave sin egen trofie er den tredje lektion i pastaskolen. I vores pastaskole holder vi os til pastadej uden æg og fortsætter med at undvære en pastamaskine. Brug semuljemel af hård hvede (semola rimacinata på italiensk ) til pastadejen. Lidt vand er alt, hvad du behøver. Du skal bruge 200-250 ml vand pr. 400 g durumhvedemel. Kun hvis du vil lave farvet pasta, kan du erstatte vandet med rødbedesaft, spinatvand eller lignende.
Trofie er – efter vores erfaring – sværere at lave end orecchiette. Det tager et stykke tid at få styr på det.

Tilbehør til at lave din egen trofie

Når du har forberedt dejen, skal du blot bruge en kniv, en ru overflade (træplade), en tørreflade til pastaen og tålmodighed til Trofie (billede nr. 1). Du kan bruge en plantesprayflaske eller lignende til at fugte dine hænder. Hvis du har mulighed for at opbevare pastaen i nærheden af varmen eller kedlen natten over, er det endnu bedre. Gode pastamagere lader deres pasta tørre i 72 timer ved ca. 36 °C. Men så er pastaen også klar til at blive pakket. Du vil gerne spise din hjemmelavede pasta næste dag, så den behøver ikke at tørre så længe.

Lav din egen trofie

Lav din egen trofie trin for trin

Lav din egen trofie – sådan gør du

Skær som med orecchiette et stykke på størrelse med et hønseæg, pak resten af dejen ind i en lufttæt pose, og rul det lille stykke dej sammen til en rulle på tykkelse med en lillefinger (billede nr. 2). Hvis dine hænder er for tørre efter et stykke tid, kan du give dem et par sprøjt fra plantesprayflasken.
Brug kniven til at skære ca. 1 cm brede stykker af rullen (billede nr. 3).
Rul hvert enkelt stykke med håndfladen på bordet til en tynd rulle, der er ca. 5 mm tyk (billede nr. 4). Nu kommer det svære trin: Placer rullen lodret på brættet, læg håndkanten på den øverste ende, og træk hånden ind mod dig (billede nr. 5). Dejrullen skal krølle sig lidt op bag håndkanten og danne en snoet form. Giv ikke op, hvis det ikke lykkes med de første par ruller! De resulterende nudler er cirka en håndsbredde lange (billede nr. 6). Du kan skære dem i halve eller tredjedele med en kniv, da de originale trofie fra Ligurien kun er 2-4 cm lange. Held og lykke med det!

trofie håndlavet

Færdigt trofæ

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields