Pastaskole 6: Lav dine egne gnocchetti sardi

Forbered pastadejen, som du plejer. Du skal bruge ca. 100 g mel og 50-75 ml vand pr. person. Det er også en god idé at have et gnocchi-bræt.

From Jens 2 Min Reading time

Gnocchetti sardi – sardiske gnocchi

Gnocchi er kendt af mange mere eller mindre italienske entusiaster, selv om de måske ikke altid udtaler dem korrekt (korrekt: Njocki, ukorrekt: Gnotschi).). De velkendte gnoccchi er dog normalt lavet af kartofler. Den sardinske version, gnocchetti sardi, er derimod lavet af durumhvedemel, også kendt som “gult mel”. Hvis du vil lave den selv, skal du bruge durumhvedemel, lidt salt og vand. Hvis du vil have farvet pasta, kan du bruge rødbede- eller spinatsaft i stedet for vand eller blande paprikapulver eller gurkemeje i.

Forbered dejen til gnocchetti sardi

Forbered pastadejen, som du plejer. Du skal bruge ca. 100 g mel og 50-75 ml vand pr. person. Vi anbefaler også, at du har et gnocchi-bræt. Det gør det virkelig nemt at få riller i gnocchierne! Ved større mængder kan du dele pastadejen i knytnævestore stykker og lade den hvile i en lufttæt pose i køleskabet i mindst en time. I mellemtiden skal du forberede dine tørreflader. Brug store melede brædder, bageplader beklædt med bagepapir eller endda et tørrestativ – købt eller lavet af flere lag udspændt fint trådnet.

Lav dine egne gnocchetti sardi

Det er sådan, det skal gøres

Lav dine egne gnocchetti sardi

Tag derefter dejen ud, og skær et stykke på størrelse med et hønseæg af med en stor kniv. Læg resten af dejen tilbage i posen, så den ikke tørrer ud. Form den til en fingertyk rulle. Brug kniven til at skære rullen i 7-10 mm brede stykker.
Tryk derefter dejstykket ned med tommelfingeren på gnocchipladen med et stort tryk, så det ruller sammen, og der dannes riller på bagsiden. Så er den færdig!
Hvis du ikke har et gnocchi-bræt, kan du enten forme dejen til et ovalt, fladt stykke og trykke det ind i en gaffel eller følge instruktionerne for orecchiette, men lad være med at vende pastaen på hovedet, når du har trukket i den med kniven.

De friske gnocchetti sardi skal koge i ca. 10 minutter. Tjek blot efter 6 minutter, om de allerede er al dente, og lad dem simre lidt længere, hvis det er nødvendigt.

gnocchetti sardi

Gnocchetti sardi hjemmelavet

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields