Pizza bianca – italiensk opskrift

Prøv at bage en pizza uden tomatsauce! Tror du ikke, det er muligt? Så prøv denne opskrift. Den er meget enkel og absolut lækker!

From Jens 2 Min Reading time

Hvad er pizza bianca?

Nogle af jer har måske set den på menuen i en restaurant. Og så undret dig over, hvorfor den hedder det. Denne type pizza er ikke opkaldt efter kokkens kone, Bianca. Det betyder snarere “hvid pizza” og henviser til det faktum, at denne pizza tilberedes uden tomatsauce.

Den nøjagtige opskrift er dog forskellig fra region til region i Italien. I Rom er en hvid pizza et ret simpelt fladbrød med olivenolie, salt og krydderurter som oregano og rosmarin. Man kan også oversætte bianca med “blank” (pizza “uden noget”). Andre steder henviser bianca til den hvide farve på den mozzarella og ricotta, som den er toppet med.

Pizza Bianca

Udskriv
5
Pizza uden tomatsauce er pizza bianca. Denne opskrift bruger mozzarella og olivenolie som topping. Plus ægte prosciutto fra Italien.
8
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 7 timer
Samlet tid 7 timer 30 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Opløs saltet i 600 ml vand.
  2. Step 2
    Bland sukker og tørgær i en skål, og rør ca. 2 spiseskefulde vand i.
  3. Step 3
    Kom melet i en stor skål. Rør gær- og sukkerblandingen ud i melet. Tilsæt derefter gradvist saltvandet til melet, og ælt enten i hånden eller med en æltemaskine.
  4. Step 4
    Når vandet er helt indarbejdet i melet, tilsættes olivenolien, og det hele blandes sammen igen.
  5. Step 5
    Tag dejen ud af æltemaskinen, og arbejd med hænderne i yderligere 10 minutter.
  6. Step 6
    Så snart dejen er elastisk og ikke længere klistret, skal du dække den til og lade den stå ved stuetemperatur i 1 time.
  7. Step 7
    Form derefter dejen til 8 lige store kugler, og lad den hæve igen, tildækket, i 6-7 timer.
  8. Step 8
    Form nu dejstykkerne til jævnt runde pizzaer med enten hænderne eller en kagerulle.
  9. Step 9
    Forvarm ovnen til den højeste indstilling.
  10. Step 10
    Skær mozzarellaen i strimler. Fordel strimlerne af en halv mozzarellakugle over pizzaen, tilsæt et par kviste rosmarin og et skvæt olivenolie, og bag pizzaen i ovnen, til den er gyldenbrun.
  11. Step 11
    Tag pizzaen ud af ovnen, top med rå skinke, og slut af med et par dråber olivenolie.
Do you like the recipe?

Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!

Instruktioner i billeder

Varianter af den hvide pizza

  • Gorgonzola (med eller uden spinat)
  • Quattro Formaggi
  • Ricotta (f.eks. med cherrytomater og rucola eller løg og salsiccia)
  • Taleggio og trøffel
  • Coppa og porcini-svampe
Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

3.40 fra 5 stemmer (5 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields