- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pizza bianca – italiensk opskrift
Prøv at bage en pizza uden tomatsauce! Tror du ikke, det er muligt? Så prøv denne opskrift. Den er meget enkel og absolut lækker!

Hvad er pizza bianca?
Nogle af jer har måske set den på menuen i en restaurant. Og så undret dig over, hvorfor den hedder det. Denne type pizza er ikke opkaldt efter kokkens kone, Bianca. Det betyder snarere “hvid pizza” og henviser til det faktum, at denne pizza tilberedes uden tomatsauce.
Den nøjagtige opskrift er dog forskellig fra region til region i Italien. I Rom er en hvid pizza et ret simpelt fladbrød med olivenolie, salt og krydderurter som oregano og rosmarin. Man kan også oversætte bianca med “blank” (pizza “uden noget”). Andre steder henviser bianca til den hvide farve på den mozzarella og ricotta, som den er toppet med.
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Opløs saltet i 600 ml vand.
- Step 2Bland sukker og tørgær i en skål, og rør ca. 2 spiseskefulde vand i.
- Step 3Kom melet i en stor skål. Rør gær- og sukkerblandingen ud i melet. Tilsæt derefter gradvist saltvandet til melet, og ælt enten i hånden eller med en æltemaskine.
- Step 4Når vandet er helt indarbejdet i melet, tilsættes olivenolien, og det hele blandes sammen igen.
- Step 5Tag dejen ud af æltemaskinen, og arbejd med hænderne i yderligere 10 minutter.
- Step 6Så snart dejen er elastisk og ikke længere klistret, skal du dække den til og lade den stå ved stuetemperatur i 1 time.
- Step 7Form derefter dejen til 8 lige store kugler, og lad den hæve igen, tildækket, i 6-7 timer.
- Step 8Form nu dejstykkerne til jævnt runde pizzaer med enten hænderne eller en kagerulle.
- Step 9Forvarm ovnen til den højeste indstilling.
- Step 10Skær mozzarellaen i strimler. Fordel strimlerne af en halv mozzarellakugle over pizzaen, tilsæt et par kviste rosmarin og et skvæt olivenolie, og bag pizzaen i ovnen, til den er gyldenbrun.
- Step 11Tag pizzaen ud af ovnen, top med rå skinke, og slut af med et par dråber olivenolie.
Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!
Instruktioner i billeder
Varianter af den hvide pizza
- Gorgonzola (med eller uden spinat)
- Quattro Formaggi
- Ricotta (f.eks. med cherrytomater og rucola eller løg og salsiccia)
- Taleggio og trøffel
- Coppa og porcini-svampe
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment