Pizza Cosacca – Opskrift

Pizza Cosacca er en traditionel napolitansk pizza: forbløffende minimalistisk i sin opskrift, lækker og absolut autentisk. Den er mindre kendt end Margherita, men den viser, hvordan man kan skabe en delikatesse med få ingredienser af høj kvalitet.

From Jens 2 Min Reading time

Pizza cosacca

Udskriv
0
Prøv denne traditionelle pizza fra Napoli. Dens hemmelighed? Pecorino Romano!
4 Pizzaer
Ingredienser
Equipment
  • Pizzaskræl
  • Pizzaskærer, eller kniv
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
  2. Step 2
    Form en kugle af dejen til en pizza.
  3. Step 3
    Fordel 160 g af pizzatomaterne jævnt på toppen. Bunden skal være dækket helt ud til kanten.
  4. Step 4
    Fordel 40 g af den revne pecorino jævnt over pizzaen.
  5. Step 5
    Slut af med et par dråber ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
  6. Step 6
    Pizzaen er klar i pizzaovnen efter 2-4 minutter. For at opnå en jævn bruning skal den vendes med jævne mellemrum.
  7. Step 7
    Efter bagning afsluttes pizzaen med en spiseskefuld revet pecorino og et dryp olivenolie, pynt med et par basilikumblade og server så hurtigt som muligt.
  8. Step 8
    Fortsæt på samme måde med de resterende pizzaer.
Do you like the recipe?
Pecorino Romano

Denne fåreost er berømt for sin intense og krydrede smag. Smagen er særlig lækker, når pecorinoen er friskrevet. Det giver altid et smags-kick!

Dette er en Pizza Cosacca

Pizzaen er lavet af en klassisk napolitansk dej, som bages i en stenovn ved høj temperatur, indtil den er luftig udenpå og vidunderligt blød indeni. Den toppes blot med en smagfuld tomatsauce, der traditionelt er lavet af San Marzano-tomater.

I stedet for den klassiske mozzarella bruges fintrevet Pecorino Romano til Cosacca-pizzaen, hvis krydrede smag harmonerer perfekt med tomatsaucen. Selvom Pecorino Romano er velkendt i tysktalende lande, forbindes den ofte med pastaretter (f.eks. cacio e pepe eller carbonara). Kombinationen med pizza er stadig mere et insider-tip.

Video-tutorial med pizza-verdensmesteren Civitiello

Please agree to the use of cookies for marketing purposes to display this content.

Agree


Hvordan kosakkerne kom til pizzaen

Navnet “Cosacca” tilskrives ofte kosaksoldater, som rejste gennem Europa i det 19. århundrede og fik serveret denne pizza med tomater og krydret ost, da de besøgte Napoli. Fordi den var så populær blandt kosakkerne, blev pizzaen opkaldt efter dem. En anden teori ser navnet “Cosacca” mere som en hentydning til den rustikke og enkle tilberedning af pizzaen, som ikke kræver mozzarella. Når alt kommer til alt, var denne ost tidligere et luksusprodukt, som ikke altid var tilgængeligt.

Cosacca er stadig et insider-tip

Cosacca-pizzaen er mindre kendt i Tyskland, fordi den ikke følger de almindelige traditioner, som er populære her. Vi forbinder ofte pizza med en osteagtig oplevelse: et tykt lag mozzarella, der trækker i trådene. Desuden har Cosacca-pizzaen ikke et “markedsføringsøjeblik” som Margherita med sin historie, der henviser til det italienske nationalflag. Ikke desto mindre er det absolut værd at give denne pizza en chance.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields