- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pizza Cosacca – Opskrift
Pizza Cosacca er en traditionel napolitansk pizza: forbløffende minimalistisk i sin opskrift, lækker og absolut autentisk. Den er mindre kendt end Margherita, men den viser, hvordan man kan skabe en delikatesse med få ingredienser af høj kvalitet.

- 4 forberedte dejkugler , ca. 280 g pr. stk.
- 640 g Pizza-tomater
- 140 g Pecorino, fint revet
- 20 ml Olivenolie , ekstra jomfru
- Semola, til arbejdsoverfladen
- 12 Basilikumblade
- Pizzaskræl
- Pizzaskærer, eller kniv
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Forvarm pizzaovnen til den rette temperatur.
- Step 2Form en kugle af dejen til en pizza.
- Step 3Fordel 160 g af pizzatomaterne jævnt på toppen. Bunden skal være dækket helt ud til kanten.
- Step 4Fordel 40 g af den revne pecorino jævnt over pizzaen.
- Step 5Slut af med et par dråber ekstra jomfruolivenolie, og sæt den i ovnen.
- Step 6Pizzaen er klar i pizzaovnen efter 2-4 minutter. For at opnå en jævn bruning skal den vendes med jævne mellemrum.
- Step 7Efter bagning afsluttes pizzaen med en spiseskefuld revet pecorino og et dryp olivenolie, pynt med et par basilikumblade og server så hurtigt som muligt.
- Step 8Fortsæt på samme måde med de resterende pizzaer.
Dette er en Pizza Cosacca
Pizzaen er lavet af en klassisk napolitansk dej, som bages i en stenovn ved høj temperatur, indtil den er luftig udenpå og vidunderligt blød indeni. Den toppes blot med en smagfuld tomatsauce, der traditionelt er lavet af San Marzano-tomater.
I stedet for den klassiske mozzarella bruges fintrevet Pecorino Romano til Cosacca-pizzaen, hvis krydrede smag harmonerer perfekt med tomatsaucen. Selvom Pecorino Romano er velkendt i tysktalende lande, forbindes den ofte med pastaretter (f.eks. cacio e pepe eller carbonara). Kombinationen med pizza er stadig mere et insider-tip.
Video-tutorial med pizza-verdensmesteren Civitiello
Hvordan kosakkerne kom til pizzaen
Navnet “Cosacca” tilskrives ofte kosaksoldater, som rejste gennem Europa i det 19. århundrede og fik serveret denne pizza med tomater og krydret ost, da de besøgte Napoli. Fordi den var så populær blandt kosakkerne, blev pizzaen opkaldt efter dem. En anden teori ser navnet “Cosacca” mere som en hentydning til den rustikke og enkle tilberedning af pizzaen, som ikke kræver mozzarella. Når alt kommer til alt, var denne ost tidligere et luksusprodukt, som ikke altid var tilgængeligt.
Cosacca er stadig et insider-tip
Cosacca-pizzaen er mindre kendt i Tyskland, fordi den ikke følger de almindelige traditioner, som er populære her. Vi forbinder ofte pizza med en osteagtig oplevelse: et tykt lag mozzarella, der trækker i trådene. Desuden har Cosacca-pizzaen ikke et “markedsføringsøjeblik” som Margherita med sin historie, der henviser til det italienske nationalflag. Ikke desto mindre er det absolut værd at give denne pizza en chance.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment