- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Polenta taragna
Polenta er efterhånden velkendt for mange, og nogle har måske endda spist det før - hvad enten de har lavet det selv eller fået det tilberedt på en italiensk restaurant. Den klassiske polentaopskrift med polenta lavet af majsgryn siges at stamme fra Friuli. En særlig form for polenta er polenta med boghvede, kaldet polenta taragna.

Table of contents
Polenta med boghvede
Polenta er efterhånden velkendt for mange, og nogle har måske endda spist det før – hvad enten de har lavet det selv eller fået det tilberedt på en italiensk restaurant. Den klassiske polentaopskrift med polenta lavet af majsgryn siges at stamme fra Friuli. En særlig form for polenta er polenta med boghvede, kaldet polenta taragna. Boghvede er en plante, som faktisk slet ikke er et korn, men navnet er sandsynligvis opstået på grund af dens udbredte brug i brød og andre kornretter. Frugterne ligner små bøgenødder, og det er derfor, denne del af navnet kommer fra.

Polenta taragna
Polenta taragna
Boghvede er særligt udbredt i Valtellina. Du kender måske boghvedepastaen pizzoccheri. På grund af brugen af boghvede (italiensk: grano saraceno) har den ikke nødvendigvis den smukkeste farve, men smager rigtig godt, når den tilberedes korrekt (f.eks. som pizzoccheri alla Valtellina).
Polenta taragna består dog ikke af 100 % boghvede, men der tilsættes formalet boghvede til majssemuljen. Før majs blev introduceret i Norditalien i det 16. århundrede, brugte man ruggryn eller speltgryn til at tilberede fattigmandsretten polenta.

Polenta taragna med grønne bønner og bacon
Opskrifter på polenta taragna
Du kan bruge den ligesom normal polenta, boghveden er bare lidt mere mættende. Det var vigtigt for bønderne i bjergområderne – en billig ret, som kunne holde dem mætte hele dagen. Hvorfor ikke prøve polentagryde med grønne bønner? En nem og lækker vegetarisk ret. Den kan også smages til med bacon, men under testkogningen i Gustini-køkkenet kunne selv nogle kødspisere bedre lide versionen uden bacon.
Vores anbefaling: Brug forkogt polenta taragna for at reducere tilberedningstiden.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment