- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Radicchio-risotto – original opskrift fra Italien
Risotto med radicchio er en typisk ret fra regionen omkring Treviso i det nordlige Italien. Den er ret nem at lave og giver et stænk af farve på din tallerken om efteråret og vinteren. Risotto med radicchio er perfekt til et måltid med venner eller familie. Radicchio med sine vidunderlige karminrøde blade og snehvide årer […]

Risotto med radicchio er en typisk ret fra regionen omkring Treviso i det nordlige Italien. Den er ret nem at lave og giver et stænk af farve på din tallerken om efteråret og vinteren. Risotto med radicchio er perfekt til et måltid med venner eller familie.
Radicchio med sine vidunderlige karminrøde blade og snehvide årer scorer højt med sin delikate, bitre smag. I risotto blødgøres radicchios bitre smag af smør og parmesanost. Konsistensen er blød og særdeles behagelig. Den røgede smag af bacon passer perfekt til.
Radicchio-risotto med baconchips
Personer: 4
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: medium
Ingredienser
- 200 g radicchio
- 1x mellemstort løg
- 1x hvidløgsfed
- 2 spsk olivenolie
- 100 ml rødvin
- 250 g risottoris, Carnaroli
- 1 liter kyllingefond
- 80 g baconskiver
- 2 spsk smør
- 30 g Parmigiano Reggiano, 36 mesi
- Salt og peber
Og så enkelt er det
- Vask radicchioen godt, og skær den i strimler. Sautér løg og hvidløg i fine tern i olivenolie. Tilsæt nu radicchio, og spæd til med rødvin. Lad rødvinen reducere helt.
- Kom risottorisene på panden, og steg kornene kort. Hæld gradvist den varme kyllingefond i, så risene lige er dækket. Det hele skal simre forsigtigt, og væsken skal reducere under konstant omrøring. Når væsken er fordampet, tilsættes endnu en øsefuld fond, og processen gentages i alt 20 minutter.
- Læg baconstrimlerne på en pande uden olie, og varm dem op til middel temperatur. Baconskiverne skal have lidt tid til at slippe fedtet og blive sprøde. Steg baconen i 4 minutter på hver side.
- Tilsæt til sidst koldt smør og Parmigiano Reggiano til risottoen. Rør godt rundt igen. Server risottoen på en tallerken med de sprøde baconchips.
Vores tip: Vi anbefaler Pietronello Rosso Toscana til at afglasse risottoen og selvfølgelig til en tår eller to under tilberedningen. Hvis du laver mad til vegetarer, skal du blot udelade bacon. Eller erstat den med valnødder.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment