- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Rigatoni-opskrift med oksefilet
Krydret opskrift med rigatoni Hvem kan ikke lide pasta? Men det behøver ikke altid at være tomatsauce eller en sauce “fra posen”, som er supernem at røre rundt i, men som nogle gange indeholder tvivlsomme ingredienser. Så hvorfor ikke bare være modig og give dig selv selvtilliden til at lave mad? Det er trods alt […]

Krydret opskrift med rigatoni
Hvem kan ikke lide pasta? Men det behøver ikke altid at være tomatsauce eller en sauce “fra posen”, som er supernem at røre rundt i, men som nogle gange indeholder tvivlsomme ingredienser. Så hvorfor ikke bare være modig og give dig selv selvtilliden til at lave mad? Det er trods alt ikke kun godt for din mave, men også for dit ego. Med denne opskrift på rigatoni med oksefilet i Chianti er du sikker på at få succes! Køb ingredienserne og/eller bestil dem hos os, så er du klar til at gå i gang!
Liste over ingredienser til rigatoni med oksefilet i Chianti til 4 personer
- 100 g smør
- 4 fed hvidløg, pillet og skåret i tynde skiver
- 800 g finthakkede dåsetomater, helst San Marzano
- 200 ml Chianti
- 400 g rigatoni
- 60 ml ekstra jomfru olivenolie
- 250 g oksefilet, skåret i tynde strimler
- 60 g friskrevet parmesanost
- 2 tsk bredbladet persille, hakket
- Salt
- friskkværnet sort peber
Tilberedning af rigatoni med oksefilet i Chianti
Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløg, og lad det stege i smørret i 1-2 minutter. Tilsæt tomaterne, og lad dem simre i 5 minutter. Tilsæt vinen, og lad det simre i yderligere 15 minutter uden låg, indtil vinen er reduceret.
Kog pastaen al dente efter pakkens anvisninger. Når den er næsten klar, varmes olien op på en pande ved høj varme. Brun kødet 5-10 sekunder på hver side. Tilsæt kødet og saften fra panden til saucen. Smag til, tilsæt den drænede pasta, og bland det hele sammen.
Fordel pastaen på 4 tallerkener, drys med parmesan og persille, og servér.
Du kan finde denne og mange flere lækre italienske opskrifter i magasinet So is(s)t Italien (www.soisstitalien.de).
Foto og styling: Frauke Antholz
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment