- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Saltimbocca – original opskrift fra Italien
Saltimbocca er en hurtigt tilberedt kødret lavet af mørt kalvekød med den særlige smag af salvie. Nem at tilberede, men med en overbevisende smag. Ideel til f.eks. en romantisk middag for to. Oversat betyder saltimbocca: spring i munden. Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så […]

Table of contents
- 4 Stor kalveschnitzel
- Salt og peber
- 8-10 Skiver af parmaskinke
- 1 et lille bundt frisk salvie
- 1 Hvidløgsfed
- 4 EL Olivenolie
- 2 EL Koldt smør
- 100 ml tør hvidvin
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Vask kalveschnitzlerne under rindende vand. Dup dem tørre, skær dem i halve og krydr dem med salt og peber på begge sider.
- Step 2Pak hver escalope ind i en skive parmaskinke, og sæt et salvieblad fast på hver med en tandstikker.
- Step 3Varm olivenolien op i en gryde. Tilsæt et par kviste salvie og hvidløg.
- Step 4Steg nu escaloperne i ca. 3 minutter på hver side. Tag dem derefter af panden, og sæt dem til side.
- Step 5Kog panden af med hvidvinen for at frigøre de ristede smagsstoffer.
- Step 6Jævn nu fonden med smørret. Smag til med salt og peber, og server med saltimbocce.
Saltimbocca er en hurtigt tilberedt kødret lavet af mørt kalvekød med den særlige smag af salvie. Nem at tilberede, men med en overbevisende smag. Ideel til f.eks. en romantisk middag for to.
Oversat betyder saltimbocca: spring i munden.
Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!
Hvilket tilbehør til saltimbocca?
Server en kraftigere hvidvin til saltimboccaen, f.eks. en Pinot Grigio. Risotto eller polenta anbefales som tilbehør, fordi de giver plads til kødets stærke smag.
Almindelige kogte kartofler eller fettuccine med smør harmonerer også godt. Du kan servere spinatblade, grønne bønner eller gulerodsstrimler som grøntsager.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment