Saltimbocca – original opskrift fra Italien

Saltimbocca er en hurtigt tilberedt kødret lavet af mørt kalvekød med den særlige smag af salvie. Nem at tilberede, men med en overbevisende smag. Ideel til f.eks. en romantisk middag for to. Oversat betyder saltimbocca: spring i munden. Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så […]

From Jens 1 Min Reading time

Saltimbocca

Udskriv
3
Saltimbocca er en hurtigt tilberedt kødret lavet af mørt kalvekød med den særlige smag af salvie. Nem at tilberede, men med en overbevisende smag.
4 portioner
Ingredienser
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Vask kalveschnitzlerne under rindende vand. Dup dem tørre, skær dem i halve og krydr dem med salt og peber på begge sider.
  2. Step 2
    Pak hver escalope ind i en skive parmaskinke, og sæt et salvieblad fast på hver med en tandstikker.
  3. Step 3
    Varm olivenolien op i en gryde. Tilsæt et par kviste salvie og hvidløg.
  4. Step 4
    Steg nu escaloperne i ca. 3 minutter på hver side. Tag dem derefter af panden, og sæt dem til side.
  5. Step 5
    Kog panden af med hvidvinen for at frigøre de ristede smagsstoffer.
  6. Step 6
    Jævn nu fonden med smørret. Smag til med salt og peber, og server med saltimbocce.
Do you like the recipe?

Saltimbocca er en hurtigt tilberedt kødret lavet af mørt kalvekød med den særlige smag af salvie. Nem at tilberede, men med en overbevisende smag. Ideel til f.eks. en romantisk middag for to.

Oversat betyder saltimbocca: spring i munden.

Har du spørgsmål til denne opskrift, eller vil du gerne dele dit personlige madlavningstrick med os? Så skriv blot en hurtig kommentar nedenfor!

Hvilket tilbehør til saltimbocca?

Server en kraftigere hvidvin til saltimboccaen, f.eks. en Pinot Grigio. Risotto eller polenta anbefales som tilbehør, fordi de giver plads til kødets stærke smag.

Almindelige kogte kartofler eller fettuccine med smør harmonerer også godt. Du kan servere spinatblade, grønne bønner eller gulerodsstrimler som grøntsager.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

5 fra 3 stemmer (3 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields