Bombardino-opskrift (varm æggelikør)

Hvis du har tilbragt din vinterferie i Sydtyrol eller i sneen i Alperne, så har du højst sandsynligt nydt Bombardino. Efter en dag på pisterne eller en lang gåtur i sneen er der næppe noget bedre end en pejs til at varme dig op igen!

From Jens 3 Min Reading time

Bombardino-opskrift med æggelikør

Udskriv
5
I princippet er Bombardino en æggelikør med et stærkt strejf af
alkohol, som er tilsat mælk. Prikken over i’et er en klat
frisk, pisket fløde.
4 Kopper
Ingredienser
  • 40 kl Varm mælk
  • 8 kl Brandy
  • 16 kl Æggelikør
  • 100 ml Flødeskum
  • Kakaopulver
  • Kanelstang
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 7 minutter

Schritt für Schritt durch´s Rezept

  1. Step 1
    Hæld den varme mælk i et kaffekrus eller et glas med håndtag.
  2. Step 2
    Rør brandy og æggesnaps i.
  3. Step 3
    Pisk fløden, og hæld den i kopperne som topping.
  4. Step 4
    Pynt med kakaopulver og en kanelstang, hvis du har lyst, for
    eye drikker også. (Men hvis du stikker dig selv i
    øjet med kanelstangen, mens du drikker, har du misforstået mig).
Do you like the recipe?
Bombardino
Glem æggesnaps, drik Bombardino

Knaldgul, cremet, varm: Der findes ikke noget bedre til at varme mave og sjæl på vinterdage! Du skal bare skrue den ud, varme den lidt, hælde fløde på, og så er du færdig! Bombardino smager også godt afkølet på isterninger.

Lav simpelthen din egen bombardino

Bombardino-varianter

De følgende variationer af Bombardino findes på skråningerne i Sydtyrol og serveres klassisk med Marsala eller brandy.

  • Calimero (med et skud espresso)
  • Pirata (med rom i stedet for brandy)
  • Skotsk (med whisky som erstatning for brandy)

Den originale opskrift

Der er ingen fast opskrift, som skal følges slavisk. Men den består typisk af en tredjedel zabaglione-lignende æggelikør, en tredjedel højprocentig dessertvin eller brandy og lidt flødeskum.

For at lave zabaglione-basen skal du blande æggeblommer og sukker sammen i en skål, indtil konsistensen er virkelig cremet. Tilsæt nu alkoholen: Igen bruges piskeriset til at blande det hele godt.

Bring mælk og sukker i kog i en gryde ved svag varme, og lad det derefter køle lidt af. Rør æggeblandingen ud i den varme mælk. Ægget binder mælken med det samme. Resultatet er en glat, cremet konsistens.

Hvis du ikke vil piske zabaglione selv, kan du bare tage æggelikør og blande det med frisk mælk.

Bombardino - enkel opskrift

Hvad er Bombardino?

Det skal siges, at vintercocktailen hovedsageligt består af kalorier. En rigtig “kaloriebombe”. Men nogle gange kan man godt forkæle sig selv. I princippet er Bombardino en æggelikør med et kraftigt skud alkohol, som er tilsat mælk. Kronen på værket er en topping af frisk, pisket fløde.

Forskellen mellem Bombardino og æggelikør

Til æggelikør piskes æggeblommer med sukker og alkohol som brandy eller rom og fløde. Til en bombardino tilsætter man derimod masser af mælk og fløde til æggelikøren. Æggelikøren har det bedst i et lille snapseglas, bombardinoen i en stor kop eller et varmebestandigt glas med hank.

Bombardino som i Sydtyrol

Hvor kommer Bombardino fra?

Bombardino betragtes som Italiens irske kaffe. Ifølge Wikipedia (italiensk) blev vinterdrikken skabt i Livigno i 1970’erne. Det er et velkendt skisportssted i Valtellina-alperne i det allernordligste Italien. Opfinderen var en ung mand fra Genova. Han drev en Mottolino, en lokal bjerghytte.

En aften overvejede han og hans venner, hvordan en gennemvarmende vintercocktail kunne se ud. De eksperimenterede med æg, mælk og brandy. Legenden siger, at en af dem udbrød: “Fandens! Det er et haglvejr af bomber!” På italiensk: “Accidenti! È una bombarda!” Sådan fik drikken sit navn og erobrede langsomt, men sikkert skihytterne og skiløbernes hjerter!

Hvis du også vil nyde Bombardino om sommeren, kan du servere den “on the rocks”. Til denne variant skal du blot røre æggesnaps ud i kold mælk og tilsætte et par isterninger. En anden lækker sommeridé kunne være en semifreddo, en lagdelt flødedessert med frugt!

I vores kærligt udvalgte online shop med italienske specialiteter finder du den italienske cocktail Bombardino fra et af de ældste destillerier i Aosta-dalen. Roch ligger på skråningerne i de norditalienske alper og fremstiller en vidunderligt cremet Bombardino, som vil fortrylle dig med sin dybe gule farve. Du skal bare skrue den af, hælde den op, og så er du færdig!

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

4.80 fra 5 stemmer (4 vurderinger uden kommentarer)
Skriv et svar
Opskrift Vurdering




Mandatory fields