- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Bombardino-opskrift (varm æggelikør)
Hvis du har tilbragt din vinterferie i Sydtyrol eller i sneen i Alperne, så har du højst sandsynligt nydt Bombardino. Efter en dag på pisterne eller en lang gåtur i sneen er der næppe noget bedre end en pejs til at varme dig op igen!

alkohol, som er tilsat mælk. Prikken over i’et er en klat
frisk, pisket fløde.
- 40 kl Varm mælk
- 8 kl Brandy
- 16 kl Æggelikør
- 100 ml Flødeskum
- Kakaopulver
- Kanelstang
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Hæld den varme mælk i et kaffekrus eller et glas med håndtag.
- Step 2Rør brandy og æggesnaps i.
- Step 3Pisk fløden, og hæld den i kopperne som topping.
- Step 4Pynt med kakaopulver og en kanelstang, hvis du har lyst, for
eye drikker også. (Men hvis du stikker dig selv i
øjet med kanelstangen, mens du drikker, har du misforstået mig).

Bombardino-varianter
De følgende variationer af Bombardino findes på skråningerne i Sydtyrol og serveres klassisk med Marsala eller brandy.
- Calimero (med et skud espresso)
- Pirata (med rom i stedet for brandy)
- Skotsk (med whisky som erstatning for brandy)
Den originale opskrift
Der er ingen fast opskrift, som skal følges slavisk. Men den består typisk af en tredjedel zabaglione-lignende æggelikør, en tredjedel højprocentig dessertvin eller brandy og lidt flødeskum.
For at lave zabaglione-basen skal du blande æggeblommer og sukker sammen i en skål, indtil konsistensen er virkelig cremet. Tilsæt nu alkoholen: Igen bruges piskeriset til at blande det hele godt.
Bring mælk og sukker i kog i en gryde ved svag varme, og lad det derefter køle lidt af. Rør æggeblandingen ud i den varme mælk. Ægget binder mælken med det samme. Resultatet er en glat, cremet konsistens.
Hvis du ikke vil piske zabaglione selv, kan du bare tage æggelikør og blande det med frisk mælk.

Hvad er Bombardino?
Det skal siges, at vintercocktailen hovedsageligt består af kalorier. En rigtig “kaloriebombe”. Men nogle gange kan man godt forkæle sig selv. I princippet er Bombardino en æggelikør med et kraftigt skud alkohol, som er tilsat mælk. Kronen på værket er en topping af frisk, pisket fløde.
Forskellen mellem Bombardino og æggelikør
Til æggelikør piskes æggeblommer med sukker og alkohol som brandy eller rom og fløde. Til en bombardino tilsætter man derimod masser af mælk og fløde til æggelikøren. Æggelikøren har det bedst i et lille snapseglas, bombardinoen i en stor kop eller et varmebestandigt glas med hank.

Hvor kommer Bombardino fra?
Bombardino betragtes som Italiens irske kaffe. Ifølge Wikipedia (italiensk) blev vinterdrikken skabt i Livigno i 1970’erne. Det er et velkendt skisportssted i Valtellina-alperne i det allernordligste Italien. Opfinderen var en ung mand fra Genova. Han drev en Mottolino, en lokal bjerghytte.
En aften overvejede han og hans venner, hvordan en gennemvarmende vintercocktail kunne se ud. De eksperimenterede med æg, mælk og brandy. Legenden siger, at en af dem udbrød: “Fandens! Det er et haglvejr af bomber!” På italiensk: “Accidenti! È una bombarda!” Sådan fik drikken sit navn og erobrede langsomt, men sikkert skihytterne og skiløbernes hjerter!
Hvis du også vil nyde Bombardino om sommeren, kan du servere den “on the rocks”. Til denne variant skal du blot røre æggesnaps ud i kold mælk og tilsætte et par isterninger. En anden lækker sommeridé kunne være en semifreddo, en lagdelt flødedessert med frugt!
I vores kærligt udvalgte online shop med italienske specialiteter finder du den italienske cocktail Bombardino fra et af de ældste destillerier i Aosta-dalen. Roch ligger på skråningerne i de norditalienske alper og fremstiller en vidunderligt cremet Bombardino, som vil fortrylle dig med sin dybe gule farve. Du skal bare skrue den af, hælde den op, og så er du færdig!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment