Caponata – Siciliens ratatouille

Caponata er det sicilianske køkkens flagskib, grøntsagsretten. Den vigtigste ingrediens i en klassisk caponata er auberginer. Alle, der synes, at auberginer ikke smager af meget, skal helt sikkert prøve caponata! Ud over de lilla auberginer spiller rød og grøn peberfrugt, store milde grøntsagsløg fra Giarratana og unge selleristængler de vigtigste kulinariske roller.

From Jens 1 Min Reading time

Caponata er det sicilianske køkkens flagskib , grøntsagsretten. Den vigtigste ingrediens i en klassisk caponata er auberginer. Alle, der synes, at auberginer ikke smager af meget, bør helt sikkert prøve dem! Den minder i sin sammensætning om den franske ratatouille. Ud over de lilla auberginer spiller rød og grøn peberfrugt, store milde Giarratana-løg og unge selleristængler de vigtigste kulinariske roller.

Det skal være sødt og surt

Først skal caponata-kokken stå for alt hakkearbejdet! Derefter skal de smagfulde grøntsager steges enkeltvis i masser af olivenolie. Når de er færdige, karamelliseres de alle sammen på en pande med sukker og smages til med et stort glas hvidvinseddike. Tilsæt nu et par skefulde frisk, aromatiseret tomatsauce. Saltede kapers og store, bløde sultanas forstærker den søde og syrlige smag. Derefter simrer caponataen, indtil den har en cremet konsistens. Til sidst drysses retten med frisk basilikum og/eller persille.

Caponata – opskriften fra Sicilien

På Sicilien har hver familie sin egen opskrift: Nogle gange tilsættes oliven, courgetter eller brødkrummer, andre gange oregano, honning eller pinjekerner. Der kan endda være en mørk chokoladesauce. Denne vegetariske og nogle gange endda veganske ret viser hele rigdommen i den sicilianske køkkenhave. Konserveret i krukker kan du bringe sommerens smag ind i den kolde årstid med denne ret. Blandingen af søde og sure smage viser tydeligt indflydelsen fra det arabiske køkken.

Det særlige ved caponata er dens alsidighed. Den smager dejligt på ristet brød, den kan serveres kold eller varm som et lille tilbehør til bistecca eller pollo all diavolo eller stockfish, og den er helt sikkert et hit på en antipastotallerken.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields