- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Hvordan smager Taleggio?
I Italien serveres osten med den røde skorpe ofte med søde ingredienser som pærer eller trøffelhonning. Kombinationen med bitre salater som radicchio eller rucola er også en af de traditionelle klassikere... Hvad er din yndlingsmåde at nyde Taleggio på?

Table of contents
Osten har en meget lang historie. Den er opkaldt efter den dal, hvor den blev opfundet: Val Taleggio nær Bergamo. Der er beviser for, at den allerede blev produceret før det 10. århundrede.
Indbyggerne i dalen opfandt den bløde ost for at bevare komælken i længere tid. Til at begynde med opbevarede de osten – som ligner gorgonzola – i de kølige, fugtige huler i Alperne, og det var i dette klima, at den karakteristiske røde skimmel udviklede sig.
Efterhånden som osten modnes, vaskes den ugentligt med saltvand og røde smørekulturer, indtil den typiske orangerøde osteskorpe med de karakteristiske grøngrå skimmelpletter dukker op.
Taleggio-opskrifter fra Lombardiet
Smagen af den røde smøreost er intenst stærk, meget syrlig og passer perfekt til sprød ciabatta. Kort sagt: Hvis du kan lide langtidsmodnet camembert, bør du helt sikkert prøve Taleggio D.O.P. som et alternativ. Fedtindholdet er nogenlunde det samme som i camembert.
I Italien serveres osten med den røde skorpe ofte med søde ingredienser som pærer eller trøffelhonning. Kombinationen med bitre salater som radicchio eller rucola er en af de traditionelle klassikere i det vegetariske køkken. Og smeltet Taleggio er også ganske enkelt lækker i risotto eller polenta.
Fordi den bløde Taleggio smelter rigtig godt, kan den også bruges til pizza. Du kan finde en god opskrift på pizza med coppa og porcini-svampe her på bloggen.

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment