- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Kvægracen Chianina – en delikatesse fra Toscana
Hvad er så specielt ved Razza Chianina? Vi har for nylig tilføjet Bistecca Fiorentina til vores sortiment, det allerbedste kød fra Toscana, som kommer fra Chianina-kvæg. Traditionelt bruges der kun kød fra denne kvægrace til den florentinske bøf, da toscanerne sværger til kvaliteten af denne gamle race. I modsætning til f.eks. Holstein-kvæg, som er allestedsnærværende […]

Hvad er så specielt ved Razza Chianina?
Vi har for nylig tilføjet Bistecca Fiorentina til vores sortiment, det allerbedste kød fra Toscana, som kommer fra Chianina-kvæg. Traditionelt bruges der kun kød fra denne kvægrace til den florentinske bøf, da toscanerne sværger til kvaliteten af denne gamle race. I modsætning til f.eks. Holstein-kvæg, som er allestedsnærværende i Tyskland med sin sorte og hvide pelsfarve, og som er en forholdsvis ny race (den stammer fra Nordamerika i det 17. århundrede), er Razza Chianina-kvæget i det mindste en gammel kvægrace.

To Chianina-kvæg foran Macelleria Falorni
Chianina-kvægets historie
Selv etruskerne roste kvægets kvaliteter. Og når man ser på dyrene med deres fremspringende horn, kan man ikke lade være med at tænke på gamle billedlige fremstillinger af trækdyr. Den romerske forfatter Plinius den Ældre fandt dem også værd at nævne. Uden for Toscana, hvor racen stammer fra, findes den også i Umbrien og Marche-regionen. Razza Chianina er opkaldt efter Chiana-dalen i Toscana, hvor de præger landskabet som glade, græssende kvæg. Før traktoren blev opfundet, var det Chianina-kvæget, der trak de tunge landbrugsmaskiner hen over markerne, men i dag opdrættes de udelukkende til kødproduktion.

Kvæget bliver bogstaveligt talt ført rundt
Karakteristika for Chianina-kvæg
Razza Chianina er ikke kun en af de ældste i verden (ligheden med Ur er umiskendelig), det er også den største af alle kvægracer. Den største tyr, der er målt til dato, kom i Guinness Rekordbog i 2007 med en mankehøjde på 2,05 meter. I modsætning hertil er en Holstein-ko kun omkring 1,45 meter høj. Chianina-køernes kalve fødes med en rødbrun pelsfarve, men i voksenalderen er pelsen cremehvid, hvilket på en eller anden måde får dem til at se endnu mere ædle ud.
Bestil Chianina-kød
Kødet fra Chianina-kvæg er en delikatesse og derfor svært at få fat i. Men vores partnere hos Falorni-slagteren i Greve har gjort det muligt for jer, vores tyske kunder, at nyde denne toscanske delikatesse derhjemme. På grund af racens eksklusivitet er det dog ikke muligt at producere bøfferne på lager. Derfor er Bistecca Fiorentina kun tilgængelig hos os hver anden eller tredje uge og skal bestilles i forvejen.
Tilføjelse:
I tæt samråd med Stefano Falorni, slagtermester på Antica Macelleria Falorni, besluttede vi i 2017 at tilbyde dig kød af lige høj kvalitet fra racerne Limousin og Charolais. Det er der flere grunde til: For eksempel er kødet fra disse kvægracer meget mere mørt og saftigt. Desuden er kød fra Chianina-kvæg kun tilgængeligt i meget små mængder og er derfor meget dyrt.
Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment