Limoncello

Limoncello - det er koncentreret citron i et glas - med is. I Syditalien ved man, hvordan man forfrisker sig på en varm sommeraften. Den foretrukne citronsort til fremstilling af syditaliensk limoncello er Femminello St. Teresa, også kendt som Sorrento-citron.

From Jens 1 Min Reading time

Produktion af limoncello

Limoncello – det er koncentreret citron i et glas – med is. I Syditalien ved man, hvordan man køler ned og forfrisker sig selv på en varm sommeraften. Den foretrukne citronsort til fremstilling af syditaliensk limoncello er Femminello St. Teresa, også kendt som Sorrento-citron. Den er særlig rig på citronolie, som afgiver sin smag til alkoholen. Når man laver citronlikør, lægges skallen (det er meget vigtigt kun at bruge den gule skal og ikke det bitre hvide lag nedenunder) i blød i 95 procent alkohol. Man skal bruge skrællen fra ca. fem store citroner til at lave en liter limoncello. Citronolien frigives af alkoholen og giver alkoholen en flot gul farve. Alkoholen blandes derefter med simpel sirup.

limoncello

Limoncello

Limoncello fra Amalfikysten

Produktionen af limoncello i Italien er naturligvis koncentreret i områder, hvor der dyrkes egnede citroner: på Amalfikysten, Napolibugten, Sorrentohalvøen (Campania) og øerne Ischia, Capri og Procida. Den tilberedes også på Sicilien, i Apulien, på Sardinien og uden for Italien i Menton (Frankrig) og på den maltesiske ø Gozo.

Server limoncello korrekt

Limoncello opbevares i fryseren. Serveret iskold er den en vidunderlig frugtagtig forfriskning på en varm sommerdag. Den serveres normalt som aperitif eller digestif; på Amalfikysten serveres den i afkølede keramikglas. Den knirkende gule likør bruges også til fremstilling af kager, is og andre desserter. I Ligurien findes der f.eks. en opskrift på tiramisù al limoncino. Babà Napoletani marineret i limoncello er en særlig delikatesse. Chokolade med limoncello er en sød og velsmagende fornøjelse.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields