- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Limoncello: en bar til likørernes favorit
Limoncello - det er koncentreret citron i et glas - med is. I Syditalien ved man, hvordan man køler ned og forfrisker sig selv på en varm sommeraften. Hvorfor ikke åbne en limoncello-bar til din næste fest? Det bliver med garanti et højdepunkt.

Limoncello! Åh, Limoncello! Det er simpelthen kærlighed… Serveret iskold er den en vidunderlig frugtagtig forfriskning på en varm sommerdag. I Italien serveres den normalt som aperitif eller som digestif. På Amalfikysten hældes den op i iskolde keramikkopper. Den knirkende gule likør bruges også ofte til fremstilling af kager, is og andre desserter.
Men i dag har vi noget andet i tankerne! Vi sætter likøren i centrum og laver en limoncellobar! Det er en helt særlig idé, når der kommer gæster. Ideel til en fejring eller en fest.
- 1 Bord, eller en bar
- 1 hvid dug
- 1-2 Vanddispenser, eller dekorative vandkander
- Skåle af glas
- Vimpelkæde
- Navnekort
- Champagnekøler eller stor dekorativ skål
- Dekorative elementer efter smag og behag, z. f.eks. vaser med blomster, urtepotter, fyrfadslys
- Shot-glas
- Lange drikkeglas
Schritt für Schritt durch´s Rezept
- Step 1Læg tæppet over bordet.
- Step 2Mærk navnekortene med de ingredienser, der senere skal serveres i skålene, f.eks. is, mynte og citronskiver.
- Step 3Skær tre citroner i både, og pluk en håndfuld mynteblade. Læg citronskiverne, myntebladene og isen i hver sin skål, og stil dem i forreste række i baren. Placer navnekortene, så de matcher.
- Step 4Sæt en anden række op bag de små skåle med Limocello-flaskerne, Prosecco- og vanddispenserne. De lange drinksglas kan også placeres i denne række.
- Step 5Du kan også tilføje citronbåde eller mynte til vanddispenserne for at give dem smag. Det ser særligt flot ud, hvis du placerer dispenserne på en piedestal. Vi har brugt en træstamme til dette.
- Step 6Fyld champagnekøleren med is, og stil shotglas fyldt med Limoncello oven på isen. Stil nu køleren på baren (eller på et sidebord, som vi gjorde).
- Step 7Pynt nu bordene med potter med krydderurter, blomster, friske citroner og grissini, som du præsenterer i glas.
Den lyse citronlikør fra Amalfi, Sorrento & Co.
Produktionen af limoncello i Italien er naturligt nok koncentreret i områder, hvor der vokser egnede citroner: fra Sorrento til Amalfikysten, ved Napolibugten og på øerne Ischia, Capri og Procida. Der vokser også imponerende citroner på Sicilien, Apulien og Sardinien.
De legendariske citroner fra Sorrento til limoncello, som du kan købe hos Gustini, vokser på espalierer direkte over det blå hav. De er utroligt frugtagtige og dufter himmelsk. De lagrer ekstra meget citronolie i deres tykke, solgule skal. Sorten hedder Femminello St Teresa og er kendt som Sorrento-citron.
Produktion af limoncello
Når man laver citronlikør, lægges skallen (det er meget vigtigt kun at bruge den gule skal og ikke det bitre hvide lag nedenunder) i blød i 95 procent alkohol. Der skal bruges ca. fem store citroners skal til at lave en liter likør. Citronolien frigives af alkoholen og giver likøren en flot gul farve. Alkoholen blandes derefter med simpel sirup.
Limoncello Bar i billeder

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment