- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Panini – de italienske brødruller
Panino er en populær snack og gademad i hele Italien. De spises i alimentari-butikker eller købes i små boder kaldet chiosco, som findes i alle større byer. De hvide, altid farverige, friske og velsmagende panini er stablet bag store glasruder og skæres traditionelt i halve...

Table of contents
Hvad spiser en bygningsarbejder i Napoli tidligt om morgenen? En panino! Hvad tager elever på Sicilien med i skole til frokost? En panino! Hvad spiser en natteravn i Rom eller Milano som en snack sent om aftenen? En panino!
Spuntino – Snackbar med panini
Panino er en populær snack og gademad i hele Italien. De spises i alimentari-butikker eller købes i små boder kaldet chiosco, som findes i alle større byer. De hvide, altid farverige, friske og lækre panini er stablet bag store glasruder og skæres traditionelt i halve.
Panini – variation i en rulle
Ud over klassikere som prosciutto provola (skinke og ost) eller salame provola (salami og ost) kender panini-fantasien ingen grænser. Der er dog ingen regler for DEN italienske panini. Fyldet og formen varierer afhængigt af regionen. Norditalienerne bruger gerne rund focaccia eller firkantet ciabatta som brød og topper det med frisk ricotta, rucola og den typiske toscanske fennikelsalami finocchiona eller med den klassiske porchetta, en velkrydret flæskestegsspecialitet. I Syditalien finder man ofte den skiveskårne pane mafalda-rulle toppet med capocollo, pecorino og grøntsager som svampe eller friske tomater.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment