- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Parmaskinke (Prosciutto di Parma) – italiensk specialitet med tradition
Parmaskinke – en populær italiensk specialitet Parmaskinke Parmaskinke eller Prosciutto di Parma på italiensk, er en af de mest populære italienske specialiteter. Dens aromatiske smag og kobberrøde farve gør den umiskendelig. Forfalskere har altid ønsket at drage fordel af denne verdensomspændende succes, og derfor er Prosciutto di Parma nu beskyttet af DOP-mærket (Protected Designation of […]

Parmaskinke – en populær italiensk specialitet
Parmaskinke Parmaskinke eller Prosciutto di Parma på italiensk, er en af de mest populære italienske specialiteter. Dens aromatiske smag og kobberrøde farve gør den umiskendelig. Forfalskere har altid ønsket at drage fordel af denne verdensomspændende succes, og derfor er Prosciutto di Parma nu beskyttet af DOP-mærket (Protected Designation of Origin). Oprindelsen kan også genkendes på mærkets segl, som består af en femtakket krone med ordene Parma. Dette segl, som er tildelt af EU, garanterer, at alle faser af produktionen, fra grisenes oprindelse og opdræt til emballagen, finder sted i en bestemt region.
Hvor kommer parmaskinke egentlig fra?
Som navnet antyder, kommer Prosciutto di Parma fra Parma. Dog ikke fra byen, men fra provinsen af samme navn nordvest for Bologna. Det præcise oprindelsessted er Langhirano ved floden, der også kaldes Parma. De fleste parmaskinker kommer stadig derfra i dag. Til produktionen anvendes kun kød fra svineracerne Large White, Landrance og Duroc, og grisene skal desuden være vokset op i et afgrænset geografisk område.
Grisenes foder er også baseret på byg og havre. De får også valle, som er et affaldsprodukt fra produktionen af parmesanost, blandet i deres foder, som det har været kutyme i århundreder. Bortset fra havsalt tilsættes der ikke andre krydderier til kødet. Smagene frigives udelukkende gennem lufttørringsprocessen og det dermed forbundne tab af vand.

Salat med parmaskinke og melon
Opskrifter på parmaskinke
Parmaskinke er meget populær som antipasto med melon. Melonens sødme og saftighed kombineres perfekt med skinkens fulde smag og giver appetit på mere. En variant af denne antipasto er salat med bøffelmozzarella, parmaskinke og melon, som du kan finde opskriften på i vores database. En anden lækker salat er den med kylling og parmaskinke. Som hovedret kan jeg anbefale saltimbocca alla romana, hvor kalveschnitzel er pakket ind i parmaskinke.
Du kan selvfølgelig også spise parmaskinke på brød, men det behøver du ikke en opskrift på 😉
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment