Parmesanskal – 5 ideer til opskrifter med rester af parmesanost

Vi kender alle resterne af parmesanost, som bare ligger et sted i køleskabet. Men der er så meget smag i parmesanens skorpe! Her kan du finde gode ideer til, hvordan du kan bruge rester af parmesan i køkkenet!

From Jens 2 Min Reading time

5 måder at bruge parmesanskal på

Alle parmesanfans kender problemet: Man har købt et godt stykke parmesan og river det lidenskabeligt over pasta og lignende, men til sidst er der altid en rest ost og parmesanskal tilbage i køleskabet. Erfaringen viser, at denne rest med tiden bliver alt for hård at rive, og at den ikke længere kan skæres i stykker. Men skal man bare smide parmesanskorpen væk? Nej, det er ostenes konge alt for god til!

Parmesan
Allround parmesan

Strågul farve, fint korn, delikat aroma og krydret smag – denne Parmigiano Reggiano har en ekstraordinær smag og en kvalitet, der er svær at slå. Med sin ekstra lange modningsperiode på 3 år (36 måneder) er den en ægte sjældenhed.

Intens smag i parmesanens skorpe

Det meste af smagen i parmesanost sidder i skorpen. Når osten opbevares, udvikles med tiden skorpen, som er ostens naturlige beskyttelseslag. Bogstaverne Parmigiano Reggiano og seglet fra det italienske parmesankonsortium er brændt ind i skorpen på en ægte parmesan. Hvad du måske ikke ved er, at skorpen er helt spiselig. Det er vigtigt at vaske den godt før brug og skrabe den yderste del af med en kniv.

Brug skallen fra parmesanen

5 idéer til opskrifter med rester af parmesanost

Parmesanskal i minestrone

  • Supper og gryderetter
    Skallen kan koges fantastisk ud i en suppe. Det fungerer på samme måde som et stykke bacon. Hvis du laver en minestrone, en gryderet eller en elegant kartoffelsuppe, skal du bare komme sværen i gryden. Når suppen er færdig, kan du tage resterne op. Den vidunderlige parmesansmag vil give din suppe det lille ekstra.

  • Oste- eller tomatsauce til pasta
    Hvis du laver en oste- eller tomatsauce til spaghetti og lignende, skal du blot koge parmesanranden sammen med saucen og fjerne den, når saucen er færdig.
  • Smeltet parmesanost
    Læg osteskorperne på en varm pande, og lad dem syde, indtil de er gennemstegte. Tilsæt et par dråber olivenolie, hvis det er nødvendigt. Server dem varme! For eksempel med en tomatsalat og frisk ciabatta.
Parmesanskal til pastasauce
Grundopskrift på risotto

  • Pasta al burro
    Når det saltede vand begynder at koge, tilsættes pastaen og osten. Når pastaen er al dente, fjernes skorpen, den drypper af og blandes med det smeltede smør. Server med friskkværnet peber, og nyd den delikate parmesansmag.
  • Risotto
    Kom dine rester af parmesan i risottogryden. Mens risottoen langsomt koger under omrøring, udvikler der sig en vidunderlig parmesansmag.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields