- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Parmesanskal – 5 ideer til opskrifter med rester af parmesanost
Vi kender alle resterne af parmesanost, som bare ligger et sted i køleskabet. Men der er så meget smag i parmesanens skorpe! Her kan du finde gode ideer til, hvordan du kan bruge rester af parmesan i køkkenet!

5 måder at bruge parmesanskal på
Alle parmesanfans kender problemet: Man har købt et godt stykke parmesan og river det lidenskabeligt over pasta og lignende, men til sidst er der altid en rest ost og parmesanskal tilbage i køleskabet. Erfaringen viser, at denne rest med tiden bliver alt for hård at rive, og at den ikke længere kan skæres i stykker. Men skal man bare smide parmesanskorpen væk? Nej, det er ostenes konge alt for god til!
Intens smag i parmesanens skorpe
Det meste af smagen i parmesanost sidder i skorpen. Når osten opbevares, udvikles med tiden skorpen, som er ostens naturlige beskyttelseslag. Bogstaverne Parmigiano Reggiano og seglet fra det italienske parmesankonsortium er brændt ind i skorpen på en ægte parmesan. Hvad du måske ikke ved er, at skorpen er helt spiselig. Det er vigtigt at vaske den godt før brug og skrabe den yderste del af med en kniv.

5 idéer til opskrifter med rester af parmesanost

- Supper og gryderetter
Skallen kan koges fantastisk ud i en suppe. Det fungerer på samme måde som et stykke bacon. Hvis du laver en minestrone, en gryderet eller en elegant kartoffelsuppe, skal du bare komme sværen i gryden. Når suppen er færdig, kan du tage resterne op. Den vidunderlige parmesansmag vil give din suppe det lille ekstra.
- Oste- eller tomatsauce til pasta
Hvis du laver en oste- eller tomatsauce til spaghetti og lignende, skal du blot koge parmesanranden sammen med saucen og fjerne den, når saucen er færdig.
- Smeltet parmesanost
Læg osteskorperne på en varm pande, og lad dem syde, indtil de er gennemstegte. Tilsæt et par dråber olivenolie, hvis det er nødvendigt. Server dem varme! For eksempel med en tomatsalat og frisk ciabatta.


- Pasta al burro
Når det saltede vand begynder at koge, tilsættes pastaen og osten. Når pastaen er al dente, fjernes skorpen, den drypper af og blandes med det smeltede smør. Server med friskkværnet peber, og nyd den delikate parmesansmag.
- Risotto
Kom dine rester af parmesan i risottogryden. Mens risottoen langsomt koger under omrøring, udvikler der sig en vidunderlig parmesansmag.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment