- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pasta-kæmper fra Italien
Cannelloni, lumaconi, cochiglioni og co. Ud over de velkendte “normalstore” pastaformer spaghetti, maccheroni, penne, lasagne og så videre, findes der også pasta fra Italien, som skiller sig ud fra de andre på grund af sin størrelse. De har som regel endelsen -oni og kan genkendes som pastagiganter selv uden et foto. Vi har selvfølgelig også […]

Cannelloni, lumaconi, cochiglioni og co.
Ud over de velkendte “normalstore” pastaformer spaghetti, maccheroni, penne, lasagne og så videre, findes der også pasta fra Italien, som skiller sig ud fra de andre på grund af sin størrelse. De har som regel endelsen -oni og kan genkendes som pastagiganter selv uden et foto. Vi har selvfølgelig også nogle eksempler på dette i vores pastasortiment: cannelloni, pennoni, paccheri, rigatoni og conchiglioni. Især hvis du har lyst til at lave noget andet end pasta med tomatsauce, bør du prøve kæmpepastaen.
Hvordan bruger du pastagiganter?
På grund af deres størrelse er pastagiganterne naturligvis lidt “uhåndterlige” og serveres derfor ikke bare med sauce som spaghetti eller fusilli. Men størrelsen giver dem en anden fordel, som giver kreative kokke masser af spillerum: Man kan fylde den gigantiske pasta med alt muligt og bruge den til gryderetter. Om du vælger fyld af hakket kød eller den klassiske kombination af ricotta og spinat eller andet kød- eller vegetarfyld, er op til dig. Det eneste, der er vigtigt at vide, er, at du skal forkoge kæmpepastaen let og først derefter fylde den – helst ved hjælp af en tragt eller en pastasprøjte.
Opskrifter på cannelloni
Hvis du har fået appetit eller lyst til at lave mad, vil vi gerne anbefale et par opskrifter på cannelloni fra vores samling. For det første er der opskriften på cannelloni med fyld af hakket kød fra Norditalien. I Syditalien, hvor de italienske friskoste mozzarella, burrata og ricotta produceres, bruges de samme oste. Der er f.eks. opskriften på cannelloni med ricotta- og spinatfyld.
Tag et kig på vores opskriftssamling fra tid til anden – der kommer hele tiden nye opskrifter til!
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment