- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Peperoncini
Peperoncini fra Italien Hvis du kan lide en stærk smag i køkkenet, kan du ikke undgå at bruge chilipeber i din madlavning. Peperoncini er det italienske navn for chilipeber, latin Capsicum annuum. Ligesom mange andre natskyggeplanter (kartofler, tomater, tobak) kom den til Europa fra den nye verden. Dens skarpe smag, der minder om peber, gav […]

Peperoncini fra Italien
Hvis du kan lide en stærk smag i køkkenet, kan du ikke undgå at bruge chilipeber i din madlavning. Peperoncini er det italienske navn for chilipeber, latin Capsicum annuum. Ligesom mange andre natskyggeplanter (kartofler, tomater, tobak) kom den til Europa fra den nye verden. Dens skarpe smag, der minder om peber, gav anledning til nye navne for planten i Europa: paprika, pepperone, chilipeber, peperoncino. I Italien dyrkes de stærke peberfrugter især i den sydlige del af landet. Især Calabrien er kendt for sit krydrede køkken, hvor mange af de røde peberfrugter bruges.
Peperoncini sott’olio og peperoncini ripieni

Peperoncini
Peperoncini kan købes friske eller tørrede. I Calabrien hænger tørrede chilipeber ofte i skærme foran husene i landsbyerne. De intense røde bælge er et populært fotomotiv. Det siger dog sig selv, at chilipeber sjældent spises rå, men snarere fyldte eller konserverede i olie. I butikkerne kan man finde dem som peperoncini sott’olio. Fyldte peperoncini kaldes peperincini ripieni. Vi har mange varianter af disse i vores butik: Fyldte peperoncini fra Calabrien, fyldte peperoncini med ansjoser og kapers, fyldte peperoncini med tun og peperoncini ripieni med nduja, en syditaliensk krydret pølsespecialitet.

Penne all’arrabbiata med peperoncini
Peperoncini i pastasaucer
Peperoncini kan også bruges til at tilberede pastasaucer. De er uundværlige i penne all’arrabbiata, som du kan finde opskriften på i vores samling. Om sommeren stimulerer de krydrede peberfrugter kredsløbet og køler dig ned. Om vinteren varmer de dig op indefra og renser din næse med deres stærke smag. Derudover er de det bedste, der findes for fans af stærke krydderier.
Jeg får mundvand bare af at skrive dette. Gad vide, om du har det på samme måde, når du læser og ser på billederne.

Peperoncini i Americo Quattrociocchis have
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment