- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Pizzamel fra Italien – en sammenligning
Vi får ofte spørgsmål om de italienske pizzamel fra Caputo i vores butik. De følgende korte profiler er beregnet til at hjælpe dig med at forstå forskellene - og endnu vigtigere brugen af de enkelte meltyper - på et øjeblik.

Type 405 mel – den største bunke mel i supermarkedet. Nogle gange opdager vi i øjenkrogen, at der findes andre meltyper, men vi gider ikke beskæftige os med dem. Hvorfor skulle vi dog det? 405. Det virker altid. Eller gør det?
Hvis du vil lave en dej, kan du i princippet bruge hvilket som helst mel. Ja, hvilket som helst mel! Du vil altid ende med en eller anden form for kage, brød, pizza osv. Men kvaliteten af bagværket kan variere enormt…
Men hvilket mel er det rigtige? Især til den perfekte pizza? Det er ikke så let at finde ud af. Der er bagerlatin: et kryptisk sprog med typebetegnelser, W-værdier, P-værdier osv. Når det drejer sig om italiensk mel, er det igen anderledes, fordi italienerne kategoriserer deres mel anderledes end os. De taler så at sige en anden bagerlatin.
Den gode nyhed? Du behøver ikke at lære bagerlatin. Bare kig på listen her og find hurtigt ud af, hvilket italiensk mel der er bedst til dit formål.

Caputo Cuoco -Pizzamel Tipo 00
Anvendelse: Allrounder, fra pizza til bagværk
Særlig egenskab: Ideel til længere gåture.
- Proteinindhold: 13-14%.
- W-værdi (bagetykkelse): 300-320
- P/L-værdi (elasticitet): 0,50-0,60
- Højt proteinindhold og stærk hydreringskapacitet
Caputo Classica – Pizzamel Tipo 00
Anvendelse: Hurtig pizzadej, hvidt brød, tærte- eller svampedej
Specialitet: Ideel til korte hævetider
- fra blød hvede
- Hurtig hydrering og strækbar gluten sikrer optimal fermentering af dejen på kun få timer
- Proteinindhold 11-12% (relativt lavt proteinindhold)
- W-værdi (bagetykkelse) 200-230
- P/L-værdi (elasticitet) 0,50-0,60



Caputo Pizzeria – Pizzamel Tipo 00
Anvendelse: Til ægte napolitansk pizza
Specialitet: Dette mel er specielt udviklet til behovene hos pizzaioli i Napoli, dvs. til en tæt, blød og elastisk dej.
- fra bløde hvedekorn af bedste kvalitet
- Proteinindhold: 12-12,5%.
- W-værdi (bagetykkelse): 260-280
- P/L-værdi (elasticitet): 0,50-0,60
Caputo Nuvola – Pizzamel Tipo 0
Anvendelse: Til pizza med en ekstremt høj, luftig skorpe
Specialitet: Det stærke bagemel giver deje med luftig volumen – takket være den naturlige fermenteringsevne i særligt udvalgte hvedekorn.
- fra blød hvede
- Proteinindhold: 12-13%.
- W-værdi (bagetykkelse): 270-290
- P/L-værdi (elasticitet): 0,50-0,60



Caputo Manitoba mel
Anvendelse: til konfekturekiks (f.eks. panettone) eller tilsat andet Caputo-mel for at øge proteinindholdet
Specialitet: fremstillet af hvedesorten “Manitoba”, som er særlig rig på protein, til elastiske deje
- Proteinindhold: 14-14,5%.
- W-værdi (bagetykkelse): 360-380
- P/L-værdi (elasticitet): 0,45-0,55
- Ideel til længere gangtider
Caputo Pasta fresca e Gnocchi – til pastadej
Anvendelser: Til frisk pasta og gnocchi
Egenskaber: Kan holde på meget fugt, giver hvid, skinnende dej med lang holdbarhed
- Proteinindhold: 12-12,5%.
- W-værdi (bagetykkelse): 260-280
- P/L-værdi (elasticitet): 0,70-0,80

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment