Porchetta – Kan skorpe være en synd?

Porchetta er en typisk ret i det centrale og nordlige Italien. Det er en rustik, sprød rullesteg. Den er traditionelt stærkt aromatiseret og lavet af en hel gris. Spidstegt porchetta serveres traditionelt på steder, hvor mange mennesker mødes, f.eks. ved landsbyfester eller markeder. Det er ægte street food.

From Jens 1 Min Reading time

Flæskestegens oprindelse

Lazio, Umbrien, Abruzzo eller Marche? Porchetta-opskriftens oprindelse er uklar. Sikkert er det, at der er to traditionelle måder at tilberede den på. I det sydlige Toscana, Castelli Romani og nogle andre områder i det centrale Italien krydres specialiteten med rosmarin. I Umbrien, Marche og Romagna krydres stegen derimod med vild fennikel. Uanset om det er med rosmarin eller fennikel, er smagen simpelthen lækker.

Tilberedning af porchetta

Opskriften er den samme som på pattegris. Ud over rosmarin og fennikel tilsættes der nogle gange hele hvidløgsfed, hakket lever eller surkirsebær og mandler til fyldet. Stegen rulles sammen og bindes stramt, og til sidst sættes den på et spyd. Traditionen foreskriver, at porchettaen steges i en brændefyret ovn. Den lækre sprøde skorpe udvikler sig efter ca. 5 timer.

Lækkert tip til sprød porchetta

I Italien spises porchetta altid i en panino eller et rundstykke. Specialiteten findes i macelleria (slagterforretninger) over hele landet og kan nydes derhjemme. For at smagen rigtig kan udvikle sig derhjemme, er det bedst at tage kødet ud af køleskabet en time før, man spiser det.

Jens Depenau
Hi, ich bin Jens! Italienliebhaber, Hobby-Barista und Gründer von Gustini, Deinem Shop für die leckersten Spezialitäten aus Bella Italia. Ich bringe Dir Italien auf den Tisch!
0 Comments

Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.

Skriv et svar
Mandatory fields