- Antipasti
- Bella Italia
- Dessert
- Drikkevarer
- Hovedretter
- Italienske yndlingsopskrifter
- Pasta
- Pizza
- Tilbehør og salat
- Tips og viden
- Unkategorisiert
Porchetta – Kan skorpe være en synd?
Porchetta er en typisk ret i det centrale og nordlige Italien. Det er en rustik, sprød rullesteg. Den er traditionelt stærkt aromatiseret og lavet af en hel gris. Spidstegt porchetta serveres traditionelt på steder, hvor mange mennesker mødes, f.eks. ved landsbyfester eller markeder. Det er ægte street food.

Flæskestegens oprindelse
Lazio, Umbrien, Abruzzo eller Marche? Porchetta-opskriftens oprindelse er uklar. Sikkert er det, at der er to traditionelle måder at tilberede den på. I det sydlige Toscana, Castelli Romani og nogle andre områder i det centrale Italien krydres specialiteten med rosmarin. I Umbrien, Marche og Romagna krydres stegen derimod med vild fennikel. Uanset om det er med rosmarin eller fennikel, er smagen simpelthen lækker.
Tilberedning af porchetta
Opskriften er den samme som på pattegris. Ud over rosmarin og fennikel tilsættes der nogle gange hele hvidløgsfed, hakket lever eller surkirsebær og mandler til fyldet. Stegen rulles sammen og bindes stramt, og til sidst sættes den på et spyd. Traditionen foreskriver, at porchettaen steges i en brændefyret ovn. Den lækre sprøde skorpe udvikler sig efter ca. 5 timer.
Lækkert tip til sprød porchetta
I Italien spises porchetta altid i en panino eller et rundstykke. Specialiteten findes i macelleria (slagterforretninger) over hele landet og kan nydes derhjemme. For at smagen rigtig kan udvikle sig derhjemme, er det bedst at tage kødet ud af køleskabet en time før, man spiser det.
Want to share your thoughts? We're excited to hear what you think of the article. Tell us about your ideas, tips or questions! Leave a comment and share your knowledge with the community. Your opinion counts.
Write a comment